Prvi trener Partizana Duško Vujošević vratio se na klupu posle odsustva zbog hospitalizacije i problema sa bubrezima, a njegovi izabranici odgovorili su mu sigurnom pobedom nad Krkom u poslednjem meču 16. kola ABA lige 80:67 (23:18, 22:21, 24:14, 11:14).

Crno-beli su meč, pred oko 5.500 navijača u Pioniru, prelomili krajem treće i početkom poslednje četvrtine kada su imali i „plus 20“ (75:55). Do novog trijumfa na Jadranu Partizan je još jednom predvodila spoljna linija u kojoj je Tarens Kinsi postigao 17 i Bogdan Bogdanović 14 poena, dok su doprinos visokih igrača dali Dejan Musli i Žofri Lovernj sa 12, odnosno 11 poena. U protivničkom taboru dominirao je Jaka Klobučar sa 21 poenom.

Crno-beli su sinoć u Pioniru dobro šutirali, smanjili su broj izgubljenih lopti u odnosu na prethodne duele, ali su još jednom skrenuli pažnju da bi na treninzima više vremena morali da provode na liniji slobodnih bacanja, s obzirom da su bili precizni u 11 navrata iz 22 pokušaja. Tokom prvog poluvremena Partizan je konstantno bio u prednosti, kao i ceo meč, ali su gosti iz Slovenije stalno držali priključak. Tako su tek trojke Bogdanovića i Milosavljevića početkom drugog poluvremena donele prvu dvocifrenu razliku (53:41). Potom su se domaći igrači raspucali sa svih pozicija što Krka nije mogla da isprati, pa je posle 40 minuta morala da prizna deseti poraz u sezoni.

S druge strane, Partizanu preostaje borba za sam vrh sa Crvenom zvezdom i Cedevitom, ali pre toga i gostovanje CSKA u okviru trećeg kola Top 16 faze Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari