Loše partije na Australijan openu Ana Ivanović pokušava da zaboravi nastupajući na turnirima na kojima bi mogla da povrati samopouzdanje. Jedan od takvih je i u Sankt Peterburgu, na kome je srpska teniserka uspela da se plasira u polufinale, nakon što je preslišala predstavnicu Ukrajine Ketarinu Kozlovu – 2:0 (6:1, 7:5). U pokušaju da se domogne finala turnira iz kategorije 500 Ivanovićeva će se sastati sa Robertom Vinči iz Italije.

Ivanovićeva je briljirala u prvom setu. Snažnim udarcima sa osnovne linije dominirala je u gemovima na svoj servis, dok je dubokim riternima lako pravila brejkove. Više problema imala je u nastavku duela, kada je opet oscilirala prilikom servisa i iz bekhenda. Kozlova je pripretila srpskoj teniserki, došla je 5:5, ali je Ivanovića u najvažnijem trenutku ponovo oduzela servis Ukrajinki, što je bilo dovoljno da zabeleži trijumf.

Roberta Vinči je odlična poznanica naše teniserke; do sada su se sastale devet puta. Ivanovićeva je pobedila u šest navrata, poslednji put daleke 2013. na takmičenju u Karlsbadu u SAD. Turnir u Sankt Peterburgu igra se za nagradni fond od 687.900 dolara. Ivanovićeva je slobodno vreme u gradu koji često zovu “severna Venecija”, zbog prelepe arhitekture i brojnih kanala, iskoristila da obiđe jedan od najvažnijih svetskih muzeja Ermitaž.


Viktoru samo tri gema

Surovi raspored, šest mečeva u devet dana, dobrano je uticao na preslabu partiju Viktora Troickog u četvrtfinalu Roterdama. Srpski as prelako je poražen od Nikolasa Maua, osvojivši samo tri gema u dva seta (6:2, 6:1).


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari