Novak Đoković i Rodžer Federer odmeriće snage u grupi na završnom turniru osmorice najboljih u 2015. i tako publici u londonskoj O2 areni pružiti predstavu koja je izostala prošle godine jer se Švajcarac nije pojavio u finalu. Žrebom je odlučeno da im rivali u grupi “Sten Smit” još budu Tomaš Berdih i Kei Nišikori, što svakako neće biti lak zadatak s obzirom da su Čeh i Japanac zavidno popravili formu.

Duel sa Federerom biće njihov sedmi meč ove sezone i ujedno prilika da jedan od dvojice rivala povede u međusobnom skoru (trenutno je 21-21). Ujedno i da se Novak revanšira jer mu je Švajcarac od pet ovosezonskih poraza naneo dva. S druge strane, Đoković je ove godine sva tri puta bio bolji od Berdiha i ima zadivan međusobni skor od 20-2. Sa Nišikorijem se sretao u samo šest navrata pa će imati priliku da slavi peti put, kao što je to uradio i u četvrtfinalu ovogodišnjeg Mastersa u Rimu.

U drugoj grupi “Ilije Nastase” snage će odmeriti drugi reket planete Endi Marej, šampion Rolan Garosa Stan Vavrinka, odnosno dva Španca Rafael Nadal i David Ferer.



Zimonjiću težak žreb

Nenad Zimonjić i Poljak Marcin Matkovski imaće težak posao u grupi na završnom turniru s obzirom da će se sastati sa pobednicima tri poslednja grend slema. Oni će za protivnike imati šampione Vimbldona Rožea i Tekoa, osvajače Rolan Garosa Dodiga i Mela, odnosno najbolje na US openu Erberta i Maua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari