Bez Novaka Đokovića reprezentacija Srbije nije svetska sila u tenisu što se videlo i u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa protiv Argentine. Gaučosi su već posle prva dva dana takmičenja imali kapitalnih 3:0 u pobedama, što je sigurno veliki neuspeh za izabranike selektora Bogdana Obradovića, koji su ove sezone u Dejvis kupu ciljali makar finale.

– Svi do jednog: Troicki, Krajinović i Zimonjić podbacili su, odigravši daleko ispod očekivanog nivoa. Razloge eliminacije Srbija mora da pronađe u sopstvenim redovima, međutim nesporno je da su Argentinci u organizacionom smislu učinili sve da što brže i bezbolnije eliminišu našu reprezentaciju.

            I samom laiku koji voli i prati tenis bilo je jasno da su uslovi za igru bili preskromni – što se odlično ukombinovalo sa temperamentnim i na momente nesportskim navijanjem publike. Poznato je da je tenis specifičan sport kada je način navijanja i podrške u pitanju, Argentinci se svesno nisu pridržavali pisanih i nepisanih pravila, što sudije nisu sankcionisale.

            – Čestitam argentinskom timu na pobedi, ali ovo je najlošija organizacija koju sam video u deset godina koliko sam selektor – istakao je selektor Obradović, sa čime se složio i Nenad Zimonjić.

            – Publika je bila nekorektna sa tim blicevima i slažem se, ovo je bila najlošija organizacija, a ja igram Dejvis kup od 1995. godine – ogorčen je srpski dubl igrač.

            Zimonjić je iziritiran navijanjem domaće publike izveo nešto u poslednjem gemu dubl meča što se zaista retko viđa – servis ispod ruke, zbog čega su i domaći teniseri morali da reaguju kako bi smirili navijače.

            – Zašto sam servirao ispod ruke? Zato što sam jednom video Majkla Čenga da je to izveo i činilo mi se da je ovo idealno vreme da to pokušam – objasnio je najbolji srpski dubl teniser.



 

       

„Replika“ selektora Argentine

Danijel Orsanic, selektor Argentine, replicirao je Nenadu Zimonjiću nakon njegovog servisa ispod ruke u poslednjem gemu meča. – Zimonjića su dva poena delila od tog da bude poražen kao džentlmen. Njegov servis ispod ruke je bio nekorektan i bila je to čista demonstracija bolnog poraza. Srpski tim kritikovao je sve otkako su došli, stadion i sve ostalo. Ja samo znam da je Teniski savez Argentine uložio sve u organizaciju ovog meča – istakao je Orsanic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari