Teže nego što se očekivalo prvi teniser na ATP listi Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Rimu pobedom na Argentincem Huanom Monakom sa 2:1 (4:6, 6:2, 6:3). Iako se u jednom trenutku činilo da će 15. teniser sveta napraviti najveće iznenađenje u dosadašnjem toku turnira i eliminisati branioca titule to se ipak nije dogodilo koliko zbog poboljšanja Đokovićeve igre toliko i zbog pada koncentracije njegovog protivnika.

Oba tenisera servirala su sigurno do petog gema prvog seta kada je Monako oduzeo servis Đokoviću, a zatim i potvrdio brejk. Pri rezultatu 5:3 za Argentinca svetski reket broj jedan morao je da spašava dve set lopte, ali u narednom gemu ipak nije uspeo da oduzme servis protivniku. Đoković nije realizovao brejk šansu za izjednačenje, pa je Monako iskoristio petu set loptu i poveo sa 1:0 u setovima.

Početak drugog seta nagovestio je poraz Đokovića u ovom meču jer je Monako poveo sa 2:1 i imao svoj servis, ali se srpski teniser napokon probudio, osvojio pet gemova zaredom i ubedljivim rezultatom izjednačio u setovima na 1:1. Osmi gem trećeg seta bio je presudan za krajnji ishod meča jer je Novak iskoristio prvu brejk šansu i poveo sa 5:3, a zatim i rutinski obezbedio plasman u četvrtfinale gde će se sastati sa boljim iz meča između petog i desetog nosioca, Žo-Vilfreda Conge i Huana Martina del Potra.

Ana igrala sinoć

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović odigrala je sinoć meč osmine finala na turniru u Rimu. Fed kup reprezentativka Srbije imala je dosta teži posao nego u prethodna dva kola jer joj je protivnica bila druga teniserka sveta Ruskinja Marija Šarapova. U slučaju trijumfa Ivanovićeva će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz duela Venus Vilijams – Samanta Stosur.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari