Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće od 17.20 u drugom kolu turnira u Dubaiju protiv Španca Roberta Bautiste-Ahuta, pošto je bez većih problema savladao kolegu iz Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktora Troickog sa 2:0 (6:1, 6:4). Poput Troickog, prva prepreka bila je kobna i za Janka Tipsarevića, od kojeg je bio bolji Rus Nikolaj Davidenko – 2:0 (6:0, 7:5).


Đoković je bio ubedljiv u prvom setu, a u istom ritmu je počeo i drugi deo igre. Međutim, Troicki je u osmom gemu vratio brejk i došao u ravnopravan položaj. Ipak, Đoković je ekspresno naterao Viktora na nove greške i bez veće drame priveo kraju prvi meč za ATP bodove još od finala Australijan opena.

– Nisam igrao neko vreme i bio sam ekstremno koncentrisan od samog početka. Igrao sam zaista dobro u prvom setu, čitao sam njegov servis i bio sam agresivan. Ovo je jedan od najbržih tvrdih terena na otvorenom i zato je neophodno da od starta budete fokusirani pri svakom poenu – istakao je Đoković.

Bautista-Ahut je 55. teniser na svetu, a početkom godine je u Čenaju pobedio Berdiha i Pera pre nego što je u finalu izgubio od Tipsarevića.áJanko je ekspresno završio nastup u Dubaiju iako je početak duela sa Davidenkom najavljivao veliku borbu. Naš teniser je propustio čak sedam brajk lopti u prvom gemu, a Rus je iskoristio tek šestu u narednom tako da je posle pola sata igre vodio samo sa 2:0. Ipak, Jankova igra nije bila na nivou tenisera iz prvih deset na svetu, tako da je Davidenko zasluženo izborio duel sa Viktorom Haneskuom iz Rumunije u drugom kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari