Javno preduzeće „Srbijašume“, koje gazduje prostorom Sremačke šume, biće izvođač radova na trim-stazi „Šumski raj“, koja se finansira donacijom NIS-a, a na osnovu projekta sa kojim je udruženje građana „Zeleni Železnik“ učestvovalo na konkursu pod nazivom „Zajednici zajedno“ u maju ove godine.

Trim-staza je duga 660, a široka 1,5 metara, počinje pedesetak metara iznad čuvarske kuće i celom dužinom vodi kroz šumu, obilazeći izletište sa stolovima i klupama, koje je pre dve godine uredila mesna organizacija penzionera Železnika. Godinama je Sremačka šuma, kao deo Lipovačke šume, izletište koje koriste ne samo građani Železnika nego i Sremčice i Rušnja, te se očekuje da će trim-staza obradovati sve one koji se rekreiraju na otvorenom prostoru u prirodi.

– Projektom trim-staze „Šumski raj“ obezbedili smo milion dinara donacije od NIS-a, a nekom narednom aktivnošću potrudićemo se da postavimo i sprave za vežbanje duž staze. Svečano otvaranje trim-staze, ako vremenske prilike dozvole, biće u prvoj polovini septembra – kaže Ljiljana Obradović, predsednica „Zelenog Železnika“.

Do izletišta, koje je udaljeno nešto manje od tri kilometra od centra Železnika, može se doći i kolima. Zbog velikog broja biciklista, naročito najmlađih, razmišlja se o izgradnji biciklističke staze kroz šumu, koja će se naći u planu aktivnosti udruženja za sledeću godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari