Pobednik petog FEDIS-a, festivala posvećenog televizijskim serijama, jeste ostvarenje „Branio sam mladu Bosnu”, koju je stručni žiri proglasio za najbolju televizijsku seriju snimljenu 2014. godine. Zlatna Antena za najgledaniju domaću seriju pripala je „Jagodićima“ a za najpopularniju TV seriju regiona prikazanu u Srbiji glasalo se preko portala Mondo i na osnovu glasova nagrada je pripala seriji „Lud, zbunjen, normalan”.

Ovogodišnji žiri su činili: Branka Otašević, novinarka i TV kritičarka, Zoran Panović, glavni urednik dnevnog lista Danas, Meri Bilić, urednica dnevnog lista Politika, Andrija Đukić, profesor Fakulteta dramskih umetnosti, i Ivan Karl , producent i urednik filmskog programa.



Serija o Mladobosancima dobila je nagradu i za montažu, za scenario i za muziku (Biljana Krstić i Miki Stanojević), kao i za najboljeg glumca (Nikola Rakočević), a za najbolji kostim nagrađena je „Jedne letnje noći”. Jagodićima je pripala i nagrada za najbolju režiju (Miroslav Lekić) i za najbolju fotografiju. Najbolja glumica je Gorica Popović u seriji „Zvezdara“.

Pored Zlatnih antena dodeljene su i brojne povelje, a one su, pored pomenutih serija, otišle i serijama „Ulica lipa“, „Nešto lepo“, „Atomski zdesna“ u domaćoj konkurenciji, odnosno, „Kud puklo da puklo“, „Vatre ivanjske“ i „Budva na pjenu od mora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari