Miša Vacić: Nesuđeni savetnik 1

Desničar Miša Vacić smenjen je sa mesta savetnika u vladinoj Kancelariji za KiM nakon prekjučerašnjeg gostovanja u emisiji „Novi dan“ na TV N1.

U emisiji je ispričao kako su ga Srbi sa Kosova zvali da dođe da radi u Kancelariji, „a država im je to priuštila“, kao i da ga je za takav posao „kvalifikovao rad na terenu, odnos sa monaštvom i crkvom i srpskim narodom na KiM“.

Posle uručivanja rešenja o otkazu, poručio je da ga je „izdao“ direktor Kancelarije Marko Đurić, od koga je očekivao zaštitu nakon „medijskog linča“. Ipak, kazao je da „nema problem sa Vladom Srbije“ i da „sigurno neće u opoziciju“. Podsetimo, Đurić je krajem decembra demantovao tvrdnje da mu je Vacić savetnik, a samo nekoliko dana kasnije izjavio je da je on ipak angažovan na osnovu privremenog ugovora o delu.

Vacić je postao poznat javnosti kao vođa i portparol „Srpskog narodnog pokreta 1389“. Podneo je ostavku na te funkcije pre tri godine, zbog loših izbornih rezultata ostvarenih u Beogradu. U prošlosti je osuđivan zbog ekstremističkih stavova i postupaka, uključujući diskriminaciju LGBT populacije uoči Parade ponosa 2009. godine, kao i zbog nedozvoljenog nošenja oružja i sprečavanja službenih lica u vršenju dužnosti. Prilikom pomenutog gostovanja na TV N1 precizirao je da mu još nije istakla uslovna zatvorska kazna od sedam meseci.

Na opasku novinarke da to znači da je u trenutku kada je dobio posao u vladinoj Kancelariji bio pod uslovnom kaznom odgovorio je: „Jel to negde zakonom onemogućeno? Šta je sa resocijalizacijom lica? Ponašate se toliko totalitarno … samo zato što sam srpski nacionalista koji je prihvatio da prati politiku Vlade Srbije i da revidira svoje stavove“.

Rođen je 5. juna 1985. godine u Beogradu. Završio je višu ekonomsku školu u Nemačkoj. Od 2005. je bio član SNP 1389, a od 2006. do 2014. portparol tog pokreta. Govori engleski i nemački.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari