Site name

Obradović: Vlada glumi brigu o beloj kugi, a važniji joj migranti

Boško Obradović, šef poslaničke grupe pokreta Dveri rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da Vlada Srbije "nema pojima" i da samo "glumi" da ima rešenja za borbu protiv bele kuge, a da ustvari ne zna čak ni razliku između socijalne i porodične politike.

5

Piše: M.R.M.

Beograd 06. decembar 2017. 13:13

Obradović: Vlada glumi brigu o beloj kugi, a važniji joj migranti

Foto: Fonet/Zoran Mrđa (arhiva)

On je naveo da  o tome govori činjenica da je budžetom za narednu godinu  za populacionu politiku  i ministarku  Slavicu Đukić-Dejanović zaduženu za populacionu politiku izdvojeno svega 600 miliona dinara, od čega je pola za "specijalizovane usluge u kabinetu ministarke".

 Prema njegovim rečima više novca  se izdvaja za migrante, strane kompanije i nevladine organizacije nego za porodičnu politiku.

”Za nevladine organizacije predviđeno  je izdvajanje od 450 miliona dinara, a za pomoć migrantima 1,3 milijardi dinara, što znači da se u Srbiji izdvaja za migracionu populaciju dva puta više nego za porodice i borbu protiv bele kuge. Mera porodične politike nema u budžetu ni u Predlogu zakonu o podršci porodici s decom. Oni samo glume da se bave rešavanjem pitanja bele kuge, a  o tome nemaju pojma i nemaju nijednu konkretnu meru", rekao je Obradović i dodao da bi ministarka Djukić-Dejanović trebalo da hitno da podnese ostavku.

Lider Dveri kritikovao je i veća izdvajanja  za Bezbednosno-informativnu agenciju i to što nije navedeno za šta se sve ta sredstva odvajaju, rekao da razume da ne može baš sve da se u potpunosti izloži kada je BIA u pitanju, ali da ne može da razume zašto nema nijedne rečenice u obrazloženju zašto se sredstva povećavaju.

”Ta dodatna sredstva verovatno su za novo stranačko zapošljavanje, što će direkoru BIA Bratislavu Gašiću biti omogućeno i kroz izmene Zakona o BIA kojima direktor dobija veća ovlašćenja”, naveo je Obradović , kritikujući  vladajuću koaliciju što je ostavila malo vremena za diskusiju o zakonima , tako da će Dveri, po tački, moći  da govore 8,5 minuta, a imajući u vidu objedinjenu raspravu znači da će  moći da govore 28 sekundi o svakom zakonu.

povezane vesti

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Mica

06. decembar 2017.

Zar smo trebali kao zemlja da dozvolimo migrantima da umiru na našoj teritoriji? Smatram da smo kao zemlja i građani te zemlje dobro postupili što smo im pomogli koliko smo god mogli.

selin

06. decembar 2017.

Sto je problem sto drzava resava goruce probleme sa migrantima, pa zar treba da ih ostavi nezbrinute da lutaju ulicama gladni i zedni? Bas obrnuto, za pohvalu je sto brine kako o nasih tako i o stranih drzavljanima koji su u seobi i kojima su zivoti ugrozeni

ivan

06. decembar 2017.

I migranti su ljudi ... I novac izdvaja Evropa a ne Srbija ...

Tamara

06. decembar 2017.

Totalno nehuman stav, znači ti jadnici ne zaslužuju da se bar malo prijtno osećaju dok su u našoj državi, Obradović je velika sramota Srbije.

pitanje za "danas"

06. decembar 2017.

zasto objavljujete intervjue, komentare i stavove poslanika ili poslanickih grupa ili gradjana sa kojima ne delite misljenje, pa im tako dajete legitimitet? razumem da ste opredeljeni za demokratiju, slobodu medija, evropsku uniju, razumem da objavljujete stavove demokratske opozicije, razumem da je opozicija u manjini i da mozda mislite da nemate dovoljno materijala za pljuvanje po vlasti, sto je vasa politika, ali zasto ovaj obradovic koji je dno dna?