Hrvatski Jutarnji list o predsedniku Srbije: Vučić predizbornim potezom dotakao novo dno 1EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Beograd je u iščekivanju lokalnih izbora, a sinoć je u dvorani ‘Ranko Žeravica‘ održan predizborni skup liste ‘Aleksandar Vučić – Beograd sutra‘.

Beogradski su SNS-ovci očito toliko slabi da Vučić ne vidi način da dođu do pobjede ako njegovo ime nije u imenu liste pa je srpski predsednik, kako to obično biva ponovno bio u središtu pažnje, piše hrvatski Jutarnji list.

On je tokom celog skupa održao uvodni govor, a posebno bizaran deo je bio onaj u kome se obratio dvojici muškaraca, očeva koji su prošlog maja izgubili decu u Malom Orašju i Duboni kada je Uroš Blažić ubio ukupno devetoro mladih, samo dan nakon tragičnog slučaja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ u kojem je život izgubilo devetoro dece i školski domar.

Miša Todorović je tog dana ostao bez sina Dalibora, a Saša Panić kćer Kristinu i sina Milana.

Todorović i Panić su tokom celog sastanka sedeli pored Vučića obučeni u crne majice.

Sama činjenica da je odlučio da ove ljude iskoristi u kampanji dovoljno je zastrašujuća i neshvatljiva svakome ko ima zrnce soli u glavi, ali je govor koji je održao još bizarniji.

Reakcije na društvenim mrežama, mimo SNS botova, očekivano su ogorčene.

– Večeras su s nama dva čovjeka u crnini, koji su izgubili svoju djecu u onim užasnim napadima u Duboni i Orašju prije više od godinu dana. S nama je Miša Todorović, izgubio je sina Dalibora. S nama je Saša Panić, zlikovac mu je ubio sina i kći, Milana i Kristinu. Nadam se da će Saša imati djece u budućnosti. Njihovim obiteljima, suprugama, želim sve najbolje, da izdrže sve. A njih dvojica su ovdje, jedan je mali i nevažan razlog, to je kada se u to vrijeme najteža tragedija dogodila, neki od nas su makar malo bili ljudi, neki drugi nisu bili ni malo, rekao je predsednik Srbije.

– Izgubili su svoju decu, nema ništa vrednije što neko može da izgubi, a želeli su da večeras budu sa nama zbog zemlje koju ne žele da izgube i nikome je neće dati, i hvala im beskrajno što je večeras ovde, rekao je Vučić, prenosi B92.

Korisnik platforme „X“ s imenom „durum“ je na toj platformi podelio bizaran video, rekavši da je to najjeziviji od svih jezivih govora, dodajući da predsednika Srbije treba hospitalizovati.

Ništa manje ogorčeni nisu bili ni komentari drugih korisnika.

– Da li je govna koji ih pominje ili oni koji su došli, upitao je jedan korisnik, ne štedeći roditelje poginulih.

– Ne razumem zašto ga osuđujete kada znate da sve koristi. Desnica je mesec dana gostovala na K1, informeru, Telegrafu… Ova levica je član. Treba ih osuditi jer su dozvolili da im mrtvu decu izvlače zarad izbora, napisala je korisnica Vesna.

– Kakav psihički imbecil, bio je kratkotrajni korisnik ZastaveDoleITišina.

Jedan korisnik se dočepao Vučićeve prošlosti.

– Streljali ste sarajevsku decu, među kojima je bilo i Srba, napisao je.

Korisnik Miletić je postavio zanimljivo pitanje i tezu.

– Čime da vas još ucenjujem kad su vam deca mrtva? Ovo dno ima i podrum, rekao je.

Mnogi su ogorčeni predsednikovim ponašanjem.

– Ne stavljaj više ove bolesne stvari na mrežu. Svi ćemo poludeti.

– Podlac.

– Kakva zloupotreba tragedije. Nasmejao se stotinama hiljada koji su izašli na protest.

– Pacijent. Najzlobniji čovek u Evropi. Zloče, lešinari na tuđoj nesreći.

Mogli bismo doveka da nastavimo sa komentarima koji osuđuju ponašanje Aleksandra Vučića. Uostalom, pogledajte sami kako su to nazvali svi koji misle svojom glavom. A oni koji ne misle glasaće da im za gradonačelnika bude Aleksandar Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari