Site name

Brnabić: U Srbiji ima malo objektivnih novinara

Premijerka Srbije Ana Brnabić ponovila je da u Srbiji postoje objektivni novinari, ali da ih je veoma malo, dodajući da ne misli da se novinari u zemlji nečega plaše.

22

Piše: Danas Online

Beograd 02. januar 2018. 20:35

Brnabić: U Srbiji ima malo objektivnih novinara

Foto: Fonet/ Nenad Đorđević

"Moja izjava u Evropskom parlamentu je bila da mislim da ih uglavnom ima za ili protiv, da imamo jako malo objektivnih", rekla je Ana Brnabić u intervju za televiziju Prva upitana da li u Srbiji postoje objektivni novinari.

Upitana da li misli da se novinari nečega plaše, ona je kazala da apsolutno ne misli da se novinari u Srbiji nečega plaše.

 "Nisam stekla takav utisak. Čitam i nedeljnike, gledam i televizije koje ne podržavaju politiku vlade, apsolutno ne bih mogla da kažem da se plaše bilo čega", rekla je ona.

Ona je kazala da joj je najviše radosti od kada je premijerka donelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zbog uvođenja informacionih tehnologija kao obaveznog predmeta od petog razreda osnovne škole.

Ocenila je da je važno da se u prosvetu uvedu platni razredi kao sistem u kojem se nagrađuju najbolji, rekavši da nije fer sistem u kome svih 80.000 nastavnika, učitelja i profesora dobijaju uvek univerzalno, jednako povećanje zato što nemaju svi isti učinak i ne trude se svi jednako.

Navela je i da je veoma zadovoljna sportom zbog sve većeg broja medalja, dodajući da to ne bi bilo moguće bez značajnih ulaganja i nagrađivanja sportista i njihovih trenera, navodi N1.

"Jako sam zadovoljna sportom, imamo sve više medalja, ali to ne bi moglo bez značajnih ulaganja u mandatu prethodne vlade, bez nastavka ulaganja u mandatu ove vlade i bez odgovorne politike nagrađivanja sportista i trenera", rekla je Ana Brnabić.

Upitana zašto četiri medalje paratekvondistima nisu plaćene, Ana Brnabić je kazala da je iznenađena time i da će proveriti.

Govoreći o kulturi, Ana Brnabić je kazala da je budžet za kulturu u 2018. godini povećan i da se nada da će rekonstrukcija Narodnog muzeja biti završen u junu ove godini što je, kako je ocenila, otimistična procena.

povezane vesti

komentari (22)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Miloje

02. januar 2018.

U Srbiji ima... To izjavljuje premijer Srbije. Neka meko izanalizira njen odnos prema Srbiji.

mmm

02. januar 2018.

Verovatno je mislila na redakciju Informera i njoj slicne.

Andrija G.

02. januar 2018.

Ma nemoj !!! Pa zar ne vidiš šta je AV napravio od medija u Srbiji??? Vlada medijski mrak!! I šta bi ste hteli! Da niko ne kontroliše rad vlade?? Da radite šta hoćete? Da su svi novinari kao vaš Vučićević, Marić, Mitrović, Đukanović......?? DA SVI ČITAJU INFORMER SNS NOVINE I GLEDAJU VELIKU KULTURU NA PINKU???? DA SE VAŠA BRAĆA BOGATE A DA SE O TOME ĆUTI?....

Dragce Miljevic

02. januar 2018.

Mnogo zute stampe u ovako maloj drzavi je poljuljalo vrednost iskrene reci,teksta,kolumne,a razlog je losa cenzura u odredjenim novinskim listovima koji pisu svasta zarad tiraza od kog zive,ali na taj nacin unistavaju vrednost onog cime se bave i od cega zive

Vlada

02. januar 2018.

U Srbiji ima previše korumpiranih političara.

pjer

02. januar 2018.

nema objektivnih politikanata

Ivan Grozni

02. januar 2018.

Ana Ana Gde su danas novinari koji su kriticki pisali o tvom sefu? Gde je gospodja Beckovic a da ne pricam o manje poznatim a jednako vaznim hrabrim novinarima koji su se usudili izneti istinu o tvom sefu?Verujem da ne znas, jer na svako oitanje temu skreces na DIGITALIZACIJu. Tu se jedino osecas sigurnom.

Wtf2

02. januar 2018.

Kakva je ovo kreacija? Šta god da je, prilično mi vređa inteligenciju.

nedja

02. januar 2018.

Narodu nije zanimljivo da čita nešto što je normalno, mada je u dubini duše svestan da greši nego se traže neki bombasti naslovi koji veze nemaju sa životom.

velika istina

03. januar 2018.

Mnogi se prepoznase pa se dadose u dreku...

Milan

03. januar 2018.

Kad smo kod platnih razreda za profesore, bilo bi zanimljivo tako nesto uvesti i za ministre i premijera. Npr. kada neko najave takve i takve rezultate u svojoj oblasti, a realnost i brojke ga na kraju godine demantuju, nek mu se sreze plata - mogao je bolje, kako je i najavio (nije valjda lagao!), ali rezultati su izostali.

Saša

03. januar 2018.

Priča o ugroženosti novinarstva i navodnoj cenzuri u Srbiji je prazna priča opozicije i njihovih žeton novinara. Treba da se zamisle i da shvate da ih laži ne mogu vratiti na vlast.

svetlanast.

03. januar 2018.

"Objektivni" su novinari koji hvale SNS Vladu, narocito Vucica.Svi ostali ostaju bez reklama i finansija.Nema diskusije ni rasprave o primedbama,, prave se da ne cuju i ne vide.Nema javnog dijaloga sa neistomisljenicima i redovno pominju vlasnike medija, koji kao odlucuju o tome sta ce pisati ili enitovati.Cinjenica je da je stanje u informisanju gore nego u vreme Milosevica.

kole

03. januar 2018.

Šta to beše "objektivno"

Pera

03. januar 2018.

Nekada je štampa bila jedina mogućnost da ljudi saznaju šta se oko njih dešava. Vremena se menjaju. Savremena tehnologija nudi brojne mogućnosti da se na mnogo brži i jednostavniji način dođe do željenih saznanja. Novine se sve manje čitaju, zato treba da je njihov sadržaj daleko bogatiji i kvalitetniji kako bi se privukla pažnja. Novinari, na vama je da nađete način da se kvalitetom izborite na tržište.

Ranko Pavlović

03. januar 2018.

Na žalost premijerka je u pravu. Mislim da su zakazala novinarska udruženja koja umesto da štite rad objektivnih novinara u suštini se bave nevažnim temama. Kada bi imali više objektivnih novinara mislim da bi doprinos medija bio veći za brže sprovođenje započetih reformi u Srbiji.

Vojvodanin

03. januar 2018.

Premijerko vi niste za opstanak Srbije dok niste za porodicu. Svi ostali komentari u vezi novinara su izlišni. Sve je naručeno , svaki nastupi su teatralni i jadni. Nisam ni za žute mislim sve koji su se podelili ni za dveri o Čanku i Čedi tek netreba trošiti vreme, ali mislim da su ovi dostigli vrhunac zla za sitni narod.

Masa Markovic

03. januar 2018.

Svake novine forsiraju svoju stranku, a te stranke se finansijski oduže novini, i tako ukrug.....

LJ. Gojgic 2

03. januar 2018.

Premijerka je, nazalost, u pravu. Samo, nije postena da kaze da je 99% novinara na jednoj strani te da korupcija i samocenzura caruju u novinarstvu. " Sedma sila" se u Srbiji obrusila na demokratiju. Gospodareci medijima, tajkunski kriminalci nam objasnjavaju sta je za nas dobro. Zamislite, imamo vece plate nego Kuba i Indija zajedno. BDP je "rastao" i bez kise. Putujuci cirkus autobusa je, u stvari, turizam. I jos mnogo pink-istine je lansirano od zavisnih novinara i njihovih gazda.

Duce Putler

03. januar 2018.

Šta je za dotičnu premijerku objektivno novinarstvo,kad je novinare već podelila na one ZA i one PROTIV ? Ona je neki stručnjak iz oblasti medija ? Verovatno su za nju objektivni novinari oni koji slepo podržavaju njenog gazdu,AV-a. Ostali su neobjektivni,a moguće i strani plaćenici.

Bogoljub

04. januar 2018.

Il da gledas il da slusas, bog te mazo, nit da umres nit na places. Ovo, ljudi, ovo je strava. Vucicu, sta uradi , bog ti pomogao?

Prost test:

04. januar 2018.

Broj botova nepogrešivo pokazuje koji su novinari (rts i co!) po vama "objektivni"!-Ja ih obožavam,nema tačnijeg pokazatelja!!