Terzić: Zvezda pojačanja pronašla u Srbiji 1

Prelazni rok zvanično još uvek nije počeo, ali Crvena zvezda je već rešila neka od ključnih pitanja kada su dolasci u pitanju, a pojačanja je pronašla pre svega u Srbiji, izjavio je za klupski sajt generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

„Mi imamo samo ovu ligu u kojoj igramo, drugu nemamo. Dužnost Crvene zvezde je uvek bila da dovodi najbolje igrače iz Superlige. To smo učinili i u ovom prelaznom roku. Milić je najbolji igrač Spartaka iz Subotice, Vujaklija najbolji igrač Borca iz Čačka, Pavkov je najbolji igrač Radničkog iz Niša. Registrovali smo Vanju Vučićevića, i doveli Frimponga, najboljeg igrača Napretka iz Kruševca”, izjavio je Terzić.

On je rekao da su se u ovoj sezoni fokusirali samo na četvoricu stranaca Donalda, Le Taleka, Kangu i Frimponga koji je na putu da dobije srpsko državljansto.

Kada je reč o finansijama kluba, Terzić je rekao da je pre par dana Zvezda dobila izveštaje od nezavisnog revizora kojeg je angažovala UEFA.

“Mogu da izrazim zadovoljstvo onim što smo videli u pisanom izveštaju. Očekujemo i zvaničann stav komisije UEFA, do tada ne bih ulazio u detalje. Ali, Zvezda svoji sve bolje sa svojim finansijskim knjigama, daleko od toga da smo sve probleme rešili, predstoji nam mukotrpan posao i znamo šta treba da učinimo. Pre dve godine Crvena zvezda je bila dužna 52 miliona evra, od toga je 14 milona bila suma zbog koje je UEFA Zvezdi oduzela licencu. Oni su zainteresovani za obaveze prema sadašnjim i bivšim igračima, zaposlenima, klubovima, kao i poreskoj upravi. Danas jesmo smanjili dug na ispod 40 miliona, ali značajnije je da je promenjena struktura duga. U ovom momentu, taj dug koji je bio 14 miliona je sveden na najmanju moguću meru. UEFA monitoring je nešto čemu smo podložni svaka tri meseca i tada moramo slati jasne dokaze svog poslovanja. Nikada u poslednjih 10 godina nismo bolje stajali finansijski, UEFA nas je pohvalila što smo dve godine zaredom poslovali pozitivno“, naveo je Terzić.

On je rekao da Partizan nije izgubio licencu kao Zvezda 2014. zbog velikih finansijskih problema i dugova, već je nespretnim tumačenjem svojih obaveza i popunjavanjem dokumentacije koja je poslata u UEFA Partizan izgubio licencu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari