"Nećemo priznati odluku skupštine o NATO" 1Foto: RTCG

Na Cetinju se održava protest opozicionih stranaka koje traže da se raspiše referendum na kojem bi se građani Crne Gore izjasnili da li žele da država uđe u NATO.

Okupljeni su poručili da neće priznati odluku Skupštine i da će svakog poslanika koji glasa za ulazak u Severnoatlantski savez smatrati izdajnikom.

Okupljenim građanima se obratio bivši predsednik Crne Gore Momir Bulatović, koji je istakao da kao Crnogorac „ovaj dan dozivljava kao veoma tužan“. Osećam se poniženim, jer u moje ime odluke donosi neko drugi. Ovo što se dešava je pobeda sile i laži. Takvih pobeda je bilo, ali nisu bile dugoga daha, kazao je Bulatović i dodao da je građanima uskraćeno pravo da izraze svoju volju.

Odlučuju ljudi koji bi da se stvori Velika Albanija, glasaju i oni kojima je Crna Gora inostranstvo, a Njegoš genocidni pisac, kazao je Bulatović, prenose Vijesti.

Funkcioner Demokratskog fronta Predrag Bulatović kazao je da će nova skupštinska većina poništiti odluku o članstvu u NATO. Odluka parlamenta je neobavezujuća. Kako je donesu danas, tako će je poništiti nova legitimna većina. Državni udar nije samo delo Mila Đukanovića već i centara moći koji žele Crnu Goru u NATO, kazao Bulatović.

Predsednik Radničke partije Janko Vučinić ocenio je da se danas, kao i 1941. godine, ponovo prodaje zemlja, ali i sada, kao i tada, ima pravih roduljuba koji će je spasiti. Ova odluka parlamenta važiće taman koliko i odluka Petrovdanske skupštine 1941. godine. Postaćemo neprijatelj Rusije, a da nije bilo nje ne bi bilo ni države Crne Gore. Nećemo priznati ovakvu odluku kojom se krivotvori volja naroda, ona je ništavna. Jedino što se može priznati je odluka na referendumu, rekao je Vučinić.

Okupljeni građani su poslanike, koji su počeli da dolaze u Skupšptinu, dočekali povicima „izdaja, izdaja“ i „ubice, ubice“, a paljene su zastave NATO. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari