Jedanaest osoba privedeno zbog napada u Mančesteru 1

Britanska policija brzo napreduje u istrazi o samoubilačkom napadu u Manchesteru u kojem su poginule 22 osobe uz razotkrivanje „velikog dela“ džihadističke mreže koja stoji iza napada, piše N1.

Novo hapšenje dogodilo se sinoć, pa je sad devet pritvorenih u okviru istrage o samoubilačkom napadu počinjenom u ponedeljak uveče na završetku koncerta američke pevačice Arijane Grande, za koji je odgovornost preuzela džihadistička grupa Islamska država.

Policija je učinila „ogroman“ napredak u istrazi i nastavlja da istražuje „važne“ tragove, rekao je Mark Rouli, britanski protivteroristički zvaničnik zadužen za borbu protiv terorizma, najavljujući da su „verovatna“ i druga hapšenja, javja N1.

U području Rašholmea, južno od Mančestera, uhapšen je 44-godišnji muškarac.

U napadu koji je izveo mladi Britanac libijskog porekla Salman Abedi poginule su 22 osobe, među kojima i deca, a 116 ljudi je ranjeno. Od njih je još 66 osoba je u bolnici, a 23 njih u teškom stanju, prema najnovijim podacima.

Istraga je otkrila da je Abedi (22), rođen u Mančesteru, sa roditeljima koji su pobegli iz Libije, odrastao u džihadističkom okruženju.

Bomba koju je upotrebio bila je moćna naprava kućne izrade opremljena sofisticiranim detonatorom koju mladić verojatno nije sam složio, tvrde stručnjaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari