Hrvatska ne odustaje od Pelješkog mosta 1

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u Jelsi na Hvaru da se izgradnja Pelješkog mosta nastavlja i istakao da je za Hrvatsku to strateški i najveći pojedinačni projekat koji se finansira novcem Evropske unije, a trebalo bi da bude završen do 2020. ili 2021. godine.

Projekat izgradnje mosta ne samo da se nastavlja, već smo za to obezbedili 357 miliona evra, rekao je Plenković, prenosi Hrvatska televizija.

On je ponovio da se o izgradnji mosta razgovaralo na zajedničkoj sednici Vlade Hrvatske i Veća ministara Bosne i Hercegovine u Sarajevu početkom jula. Ako bilo šta treba pojasnit našim susedima to ćemo uraditi, ali tehničke karakteristike mosta su takve da omogućavaju neometan prolaz svim vrstama plovila, naglasio je Plenković.

Na pitanje da li očekuje međunarodni spor u vezi sa izgradnjom mosta, hrvatski premijer je rekao da ne veruje da će do toga doći.

Mogućnost da gradnja Pelješkog mosta bude dovedena u pitanje odbacila je i hrvatska ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac. Mislim da nema govora o tome da se projekat Pelješkog mosta, koji je odobrila i Evropska komisija, dovede u pitanje, kazala je Žalac.

Naglasila je da sve ide svojim tokom, onako kako je ispregovarano. Mislim da sitne politikantske priče ne treba da dovode u pitanje ni odnose dve države, a još manje ovako veliki projekat, poručila je Žalac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari