Umro Čarls Menson 1Foto: EPA

Čarls Menson, vođa kulta „Porodica Menson“, čiji su članovi po njegovom naređenju 1969. u Kaliforniji izvršili niz brutalnih ubistava, je umro , objavili su  zvaničnici zatvora u Kaliforniji u kojem je izdržavao kaznu, prenosi Rojters.

Američki mediji preneli su pre četiri dana,  da je 83-godišnji Menson prebačen u bolnicu zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja i da se pretpostavlja da se ovaj put „neće izvući“.

 Menson se nalazio u bolnici u Bejkersfildu, u Kaliforniji.  TMZ je podsetio da je to drugi put ove godine da je Menson hospitalizovan hitno.

Menson je inače najpoznatiji masovni ubica dvadesetog veka. On je organizovao sektu koja je u njegovo ime ubila oko 35 ljudi, mada tačan broj nije poznat. On sam nije „uprljao“ ruke ni jednim ubistvom.

 Menson je šezdesetih godina prošlog veka kao bivši robijaš formirao grupu „Menson porodica“ koju su činili begunci i izgnanici. U leto 1969. je naredio članovima grupe, među kojima je najviše bilo mladih devojaka, da ubiju sedmoro ljudi, što su tužioci ocenili kao deo plana da se podstakne rat na rasnoj osnovi.

Jedna od žrtava je bila glumica Šeron Tejt, supruga reditelja Romana Polanskog, koja je bila u drugom stanju. Imala je 16 ubodnih rana. Menson je hitno prebačen u bolnicu Mersi u Bejkersfildu u januaru. Nadležni su kao objašnjenje za njegovo hospitalizovanje naveli samo ozbiljan medicinski problem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari