Site name

Šulc za uspostavljanje "Sjedinjenih Država Evrope"

Omladina SPD-a protiv formiranja velike koalicije u Nemačkoj

Šef Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) Martin Šulc želi da se Evropska unija do 2025. godine transformiše u Sjedinjene Države Evrope koje će imati zajednički ustavni ugovor.

3

Piše: M. M.

Berlin 07. decembar 2017. 22:37

Šulc za uspostavljanje "Sjedinjenih Država Evrope"

Foto:PHILIPP GUELLAND/EPA

Zemlje članice EU koje s tim ne žele da se saglase morale bi po automatizmu da napuste članstvo, rekao je Šulc juče na partijskom danu SPD-a u Berlinu, prenose nemački mediji.

Šulc je socijaldemokratama i biračima ponudio svoje izvinjenje zbog istorijskog poraza, kako piše Velt, na saveznim izborima održanim u septembru. "Kao kandidat za kancelara nosim odgovornost za takav izborni rezultat", rekao je Šulc na početku svog govora. SPD je sa osvojenih 20,5 odsto glasova imala svoj najlošiji rezultat u istoriji savezne republike.

Kada je reč o mogućnosti formiranja nove velike koalicije u Nemačkoj, Šulc je rekao: "Ne moramo po svaku cenu da vladamo. Ali takođe ne smemo da želimo da ne vladamo po svaku cenu". Istovremeno, Omladina SPD-a se na partijskom danu izjasnila protiv velike koalicije smatrajući je opasnošću koja može ugroziti i samo postojanje SPD-a.

Kevin Kunert, šef omladine stranke, upozorio je da bi se ona u slučaju sklapanja velike koalicije mogla pretvoriti u "patuljka".

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

vidal efremov

08. decembar 2017.

Svet ce se menjati i ici kuda je krenuo i mora da ide-ka vecem jedinstvu,progresu i slobodi. Drukcije ne moze ni da bude.

Jozef K.

08. decembar 2017.

Uglednin nemački dnevmik Cajt piše danas da je neko ko danas traži Evropski Ustav ili naivan ili neodgovoran, ali Danas radije oktroiše i sebe i svoje čitaoce, nego da omogući slobodu izražavanja. Još jedan srdačan pozdrav moderatoru komentara.

Eva

08. decembar 2017.

Steta. Bas kad je Srbija trebala navodno da se pridruzi njih ce barem 20 da izadje. 😁 Zast bi iko dozvolijo okupaciju svojeg naroda i da neki stranac njega vodi? Tako se i raspalo Austro-ugarsko carstvo, jer su narodi zeleli da upravljaju sami sobom.