Berlin

Folksvagen, BMW i Dajmler pod istragom

Nemački proizvođači automobila BMW, Dajmler i Folksvagen pod istragom su Evropske komisije zbog navodne namere da ograniče razvoj i primenu sistema za kontrolu emisije štetnih gasova.

Dačić: EU najbolji okvir za sve zemlje regiona

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u Berlinu, na ceremoniji obeležavanja 20 godina Registrovanog udruženja berlinskih privrednika -„Berlinski privredni razgovori“, u učestvovao je u diskusiji „Zapadni Balkan u Evropi – mogućnosti i izazovi“ i istakao da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu.

Dačić na „Berlinskim privrednim razgovorima“

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boraviće danas u Berlinu, gde će prisustvovati svečanosti povodom obeležavanja 20 godina Registrovanog udruženja berlinskih privrednika „Berlinski privredni razgovori“.

Kuburović: Dobar Zakon o javnom beležništvu

Ministrka pravde Srbije Nela Kuburović danas je u Berlinu razgovarala sa potpredsednikom Javnobeležničke komore Nemačke Ričardom Bokom o saradnji dve zemlje u oblasti notarijata i unapređenju razmene iskustava između srpskih i nemačih javnih beležnika.

Nemačka: Ekstremisti tražili nacionalsocijalizam

Jedan mladi Nemac, imao je 22 godine, ubijen je u svađi sa dvojicom takođe mladih Avganistanaca u noći između subote i nedelje u gradu Kethen, u pokrajini Saksonija-Anhalt. Avganistanci, jedan osamnaestogodišnjak, a drugi od 22 godine, nalaze se u istražnom zatvoru. Jednom od njih, prema izveštajima nemačkih medija, bilo je pre zločina naloženo da napusti zemlju pošto nije dobio azil.

Deoničari Folksvagenu traže 9 milijardi evra

Pred Višim zemaljskim sudom u Braunšvajgu u ponedeljak će početi proces protiv automobilskog koncerna Folksvagen u kojem deoničari traže odštetu u visini od devet milijardi evra zbog pada vrednosti deonica.

Merkel: Desničari podstiču tenzije

Nemačka kancelarka Angela Merkel optužila je stranku Alternativa za Nemačku (AfD) da koristi nasilne proteste zbog napada nožem za podsticanje etničkih tenzija, prenosi Radio SLobodna Evropa.

Rot: Prekrajanje granica neće rešiti probleme

Prekranjanje granica neće rešiti nijedan problem i moglo bi da otvori Pandorinu kutiju međusobnih optužbi, poručio je danas Kosovu i Srbiji nemački državni ministar za Evropu Mihael Rot.

Nemačka demokratija ugrožena zbog ekstremista

Posle sukoba u Kemnicu tri četvrtine građana Nemačke smatra da je demokratija u zemlji ugrožena od krajnje desnice, pokazuje istraživanje Politbarometer ZDF-a objavljeno danas.

Plenković: Ne zagovaramo promenu granica

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u Berlinu da se Hrvatska zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta, mirno rešavanje sporova, prati sve što se dešava u dijalogu Kosova i Srbije i nije prva u redu koja bi zagovarala promenu granica.

I Nemačka će na kraju prihvatiti razgraničenje

Imajući u vidu jasne „signale“ Vašingtona da će prihvatiti dogovor o razgraničenju Beograda i Prištine, Berlin neće ostati „usamljen igrač“ na međunarodnoj političkoj sceni i, po svemu sudeći, uvažiće kompromis koji budu postigli srpski i kosovski predsednik Aleksandar Vučić i Hašim Tači.

Merkel i Tramp o Zapadnom Balkanu

Nemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsednik Donald Tramp razgovarali su danas telefonom o zabrinjavajućem razvoju situacije u Siriji, kao i o Ukrajini, Zapadnom Balkanu i trgovini, saopštila je Vlada Nemačke, preneo je Rojters.

Prva Poslednja