Berlin

AfD primorava stare stranke na saradnju

Populistička stranka Alternativa za Nemačku (AfD) postigla je istorijski uspeh na pokrajinskim izborima održanim u Saksoniji i Brandenburgu, što je ujedno njihov najbolji rezultat od osnivanja 2013.

Uspeh dirigenta Kirila Petrenka

Berlinska filharmonija je pred svojim sugrađanima ispred Brandenburške kapije u subotu izvela Betovenovu Devetu simfoniju.

Nemačka: Desnici najveća podrška birača na istoku

Partija krajnje desnice Alternativa za Nemačku na istoku zemlje ima veću podršku birača nego Demohrišćani premijerke Angele Merkel, pokazalo je ispitivanje javnog mnjenja mesec dana uoči regionalnih izbora u Saksoniji i Brandenburgu.

Merkel odala poštu otporu nacistima

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas Evropljane da se suprotstave populizmu, nacionalizmu, rasizmu i antisemitizmu, odajući poštu otporu koji su Nemci pružili nacistima.

U Nemačkoj u pripremi stroži zakon o vakcinaciji

Nacrt novog zakona o vakcinaciji u Nemačkoj predviđa da se obaveza vakcinacije proširi sa dece u vrtićima i školama i na zaposlene u tim institucijama kao i na migrante, rekao je nemački ministar zdravlja Jens Špan za nemački Bild am Zontag.

Doživotni zatvor za smrt Suzane Feldman

Ali Bašar, Iračanin kojem je u Nemačkoj odbijen zahtev za azil, osuđen je na doživotni zatvor zbog silovanja i ubistva četrnaestogodišnje devojčice u Visbadenu.

Sting zbog bolesti otkazao još jedan koncert

Britanski muzičar Sting zbog bolesti je otkazao za tri dana još jedan koncert predviđen večeras u Minhenu, saopšteno je na njegovom sajtu u kojem se ne navode detalji o njegovom zdravstvenom stanju.

PrvaPoslednja