Berlin

Junker: Ove nedelje neće biti odluke o odlaganju Bregzita

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da ove nedelje u Evropskoj komisiji neće biti odluke o odlaganju Bregzita, ali da će se sastati, verovatno, sledeće nedelje sa britanskom premijerkom Terezom Mej.

Parodija lutkarskog pozorišta

Nova produkcija Mocartova „Čarobne frule“ u Državnoj operi pod lipama u Berlinu unekoliko je bila povod za vehementne proteste.

Merkel: Važna ponuda Britaniji

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Berlinu da je Evropska komisija dala Velikoj Britaniji „važnu ponudu“ u nastojanju da se izađe iz ćorsokaka u koji su zapali pregovori o Bregzitu.

Musliman nemački kancelar, zašto da ne?

Nemačka bi 2030. godine mogla imati kancelara muslimana, smatra Ralf Brinkhaus, šef poslaničke grupe stranaka Unije u Bundestagu. „Zašto da ne“, rekao je Brinkhaus koji u parlamentu predstavlja Hrišćansko-demokratsku uniju (CDU) i bavarsku Hrišćansko-socijalnu uniju (CSU) u intervjuu evangelističkoj novinskoj agenciji Idea.

Preminuo Klaus Kinkel

Bivši nemački ministar spoljnih poslova i nekadašnji vicekancelar Klaus Kinkel umro je u 82. godini života, objavio je danas Dojče vele (DW).

Merkel: EU da izmeni propise o konkurenciji

Nemačka kancelarka Angela Merkel je danas rekla da će Evropa možda morati da razmotri svoje propise u domenu konkurencije ako želi da stvori kompanije koje mogu igrati značajnu ulogu na globalnoj sceni.

PrvaPoslednja