Berlin

Srbi protestuju širom sveta tražeći demokratiju 2

Srbi protestuju širom sveta tražeći demokratiju

U subotu, 8. avgusta, građani Republike Srbije koji žive u dijaspori i prijatelji širom sveta će se ujediniti u globalni protest za demokratiju, slobodu, ljudska prava i ljudske živote u Srbiji.

DW: Da li će Berlin žaliti za Grenelom? 3

DW: Da li će Berlin žaliti za Grenelom?

Budući američki ambasador u Nemačkoj već sada zabrinjava Berlin prenosi danas Dojče vele pisanje nemačkih medija koji opširno citiraju kontroverzne izjave iz ranijih godina i na različite teme Daglasa Mekgregora, pukovnika u penziji koga je Bela kuća nominovala za naslednika Ričarda Grenela. 

Berlinski „Dan slobode” podržali neonacisti i teoretičari zavere 8

Berlinski „Dan slobode” podržali neonacisti i teoretičari zavere

Hiljade demonstranata marširalo je 1. avgusta centrom Berlina uprkos upozorenjima o novom porastu infekcija korona virusom, prkoseći pravilima fizičke distance i nošenja maski u protestu koji su podržale neonacističke grupe, teoretičari zavere kao i Nemci kojima su dojadile mere ograničenja, prenosi Radio slobodna Evropa pisanje svetskih medija.

Nemačka najobožavanija država na svetu 10

Nemačka najobožavanija država na svetu

Nemačka je već treću godinu najobožavanija zemlja na svetu, dok se za daleko drugo mesto bore Sjedinjene Države, Kina i Rusija, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja o globalnom rukovodstvu.

Poraz Trampa ne garantuje bolje odnose 11

Poraz Trampa ne garantuje bolje odnose

Odnosi Berlina i Vašingtona se neće automatski popraviti ako Donald Tramp bude poražen na predstojećim predsedničkim izborima u Sjedinjenim Državama, rekao je šef nemačke diplomatije Hajko Mas.

Hana Arent i 20. vek 14

Hana Arent i 20. vek

Bez Hane Arent je nemoguće razumeti 20. vek, veli pisac Amos Elon. Arent je odlučujuće odredila dva centralna pojma: ‚totalitarizam’ i ‚banalnost zla’. To je i u vezi sa činjenicom da sudovi Hane Arent nisu ostajali neprotivrečeni.

PrvaPoslednja