Berlin

Vandalski napad na umetnine u Berlinu 1

Vandalski napad na umetnine u Berlinu

Najmanje 70 umetnina na Muzejskom ostrvu u Berlinu, koje je svetska baština pod zaštitom Uneska, gde je smešteno pet čuvenih muzeja, isprskano je uljanom tečnošću, a incident se smatra jednim od najvećih napada na umetnost i antikvitete u posleratnoj istoriji Nemačke.

Jevrejska grupa osudila aukciju Hitlerovih govora u Nemačkoj 2

Jevrejska grupa osudila aukciju Hitlerovih govora u Nemačkoj

Istaknuta jevrejska organizacija osudila je danas odluku minhenske aukcijske kuće da stavi na prodaju nekoliko rukom napisanih beleški za govor nacističkog vodje Adolfa Hitlera, navodeći da je supotno „logici, pristojnosti i čovečnosti“, da se tako nešto prodaje.

Šuc: Imamo jasan interes da Zapadni Balkan bude stabilan 4

Šuc: Imamo jasan interes da Zapadni Balkan bude stabilan

Zapadni Balkan je u središtu Evropske unije (EU) i imamo jasan interes da on bude stabilan, prosperitetan, da bude deo Unije, uz poštovanje evropskih vrednosti i standarda, istakla je danas politička direktorka u nemačkom ministarstvu inostranih poslova Suzan Šuc.

Reizbor Trampa bi ozbiljno ugrozio savez sa Evropom 13

Reizbor Trampa bi ozbiljno ugrozio savez sa Evropom

Norbert Retgen, visoki funkcioner nemačke vladajuće Hrišćansko demokratske unije (CDU), uputio je ozbiljno upozorenje o budućnosti transatlantskih veza, rekavši da bi reizbor američkog predsednika Donalda Trampa mogao da ugrozi savez i otvori vrata da Kina i ostale sile pokušaju da popune nastali vakuum i u tome uspeju.

PrvaPoslednja