Berlin

Brnabić: Mali Šengen najvažnija inicijativa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je inicijativa stvaranja „malog Šengena“ između Srbije, Albanije i Severne Makedonije „najvažnija inicijativa u prethodnih nekoliko decenija na Zapadnom Balkanu“ i da se nada da će je i druge zemlje prihvatiti.

Značajna uloga crkve u oslobođenju Nemačke

Berlin je grad duhova. A i oni se u Berlinu sudaraju u vremenu i prostoru jer ih sudbina predodređuje da žive beskonačno, a zajedno. Na primer, 9. novembra dogodila se Kristalna noć, a 50 godina kasnije, 9. novembra pao je Berlinski zid – „Fall of the Wall“.

Pompeo u Nemačkoj obilazi trupe SAD

Državni sekretar SAD Majk Pompeo stigao je u dvodnevnu posetu Nemačkoj tokom koje će se sastati sa čelnicima i posetiti američke vojnike stacionirane u toj zemlji.

Holandski advokat ranjen u napadu u Nemačkoj

Holandski advokat je teško ranjen iz vatrenog oružja u, kako se veruje, ciljanom napadu u nemačkom gradu Gronau, gde živi, saopštile su danas nemačke vlasti i holandsko udruženje advokata.

Manjina u CDU za saradnju sa AfD-om

Zahtev 17 članova partije iz Tiringije da se razgovara sa Alternativom za Nemačku (AfD) je sulud, izjavio je generalni sekretar Hrišćansko demokratske unije (CDU) Paul Cimijak.

Merc traži da se Merkel povuče

Gubici na pokrajinskim izborima održanim u nedelju u Tiringiji izgleda da su podstakli frakcijske podele u Hrišćansko demokratskoj uniji (CDU).

Kako je pre 30 godina poklekao režim DDR-a

Pre 30 godina, 9. oktobra 1989, oko 70.000 ljudi izašlo je na ulice Lajpciga. Tražili su slobodu i demokratiju. I uprkos svim strahovanjima, snage bezbednosti DDR-a nisu intervenisale. Bio je to sudbonosni dan za Nemačku.

PrvaPoslednja