U saobraćajnoj nesreći kod Kraljeva četvoro poginulih 1Foto: mup.gov.rs

Četiri osobe su nastaradele, a četvoro je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Kraljevo-Preljina, kod mesta Miločaj, javlja RTS.

Na licu mesta u direktnom sudaru dva automobila pogunuli su muškarac i žena, dok su još dve osobe podlegle povredama u bolnici „Studenica“ u Kraljevu. Četvoro povređenih, među kojima je i sedmnogodišnji dečak, su u stabilnom stanju.

Dežurni lekar bolnice „Studenica“ Milan Maksimović saopštio je danas da su tri žene, koje su smeštene na odeljenju hirurgije i dečak star sedam godina na odeljenju ortopedije u stabilnom stanju i van životne opasnosti, posle direktnog sudara dva automobila na deonici Ibarske magistrale.

U direktnom sudaru dva automobila, u sredu uveče od Kraljeva prema Preljini, u selu Miločaj, na licu mesta poginuli su vozač „mercedesa“ Nemanja N. (28) i putnik u „citroenu“ Leposava K. (69), a u kraljevačkoj bolnici su teškim povredama podlegli su i vozač „citroena“ Zoran K. (38) i njegova saputnica Biljana S. (40), svi iz Kraljeva. Prema nezvaničnim saznanjima, poginuli vozač Zoran K. je sin stradale Leposave K.

Kako se pretpostavlja, do udesa je došlo kada je „mercedes“, krećući se iz smera Kraljeva prema Preljini, prilikom preticanja prešao na levu stranu puta, gde se direktno sudario sa „citroenom“ koji je dolazio iz suprotnog smera.

Saobraćaj je na ovoj deonici Ibarske magistrale bio obustavljen dva sata, pa su se formirale kilometarske kolone, a vozače je policija preusmeravala na alternativni put.

Do nesreće je kako prenosi RTS došlo sinoć nešto posle 22 časa. Prema još nezvaničnim informacijama, sudarili su se „mercedes“ borskih i „sitroen“ kraljevačkih registarskih oznaka. 

Pretpostavlja se da je „mercedes“, koji se kretao iz pravca Kraljeva, pod još nerazjašnjenim okolnostima prešao u levu kolovoznu traku i direktno udario u vozilo koje je dolazilo iz pravca Čačka.

Zbog uviđaja i blokade saobraćaja tokom noći formirane su kilometarske kolone u oba smera. 

Putnička vozila su preusmeravana na alternativne pravce, a teretna vozila su sačekala raščišćavanje kolovozne trake.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari