U odnosu na ranije godine u kojima je novopazarskim sportom dominirala atletika 2014. karakteriše raznovrsnost i po dostignutim rezultatima jedna je od najuspešnijih u sportskoj istoriji grada. Briljirali su odbojkaši, kik-bokseri, igrači malog fudbala i naravno atletičari. Pregled najvažnijih rezultata i događaja koji su je po mesecima obeležili izgledao bi ovako:


JANUAR

Amela Terzić pobedila drugi put uzastopno na Novogodišnjoj uličnoj trci u austrijskom gradu Poerbahu.

Zoran Njeguš nasledio Milana Milanovića na mestu trenera FK Novi Pazar.

Branko Kovačević preuzeo vođenje OK Novi Pazar od trenera Saše Stefanovića.

Nedžad Dragolovčanin izabran za predsednika FK Novi Pazar umesto Seada Malićevića.

Fudbalski klub Novi Pazar napustili Lotinac, Pekarić, Nenadović, Marković, Bulat

Jelić, Obradović, Lazarević i Supić, a u klub stigli Stevanović, Šimić, Otašević, Ragipović, Sotirović, Mehmedović i Stanojlović.

FEBRUAR

Na 47. Belom krosu u seniorskoj konkurenciji peti put uzastopno osvojila Amela Terzić. Veliki upeh na stazi u Košutnjaku postigao Muamer Hasanović prvom pobedom u jedanaestom učešću. Novopazarski atletičari ostvarili su još dve pobede, juniorka Elvedina Zornić i pionir Adem Ziljkić.

Na Balkanskom atletskom šampionatu u dvorani Amela Terzić u Istanbulu osvojila drugo mesto u trci na 3000 metara ( 9:19,29 ), a Jasmin Ljajić na istoj distanci treće mesto ( 8:23,46 ).

Na startu drugog dela fudbalskog šampionata Srbije na Gradskom stadionu Novi Pazar i Partizan igrali 0:0.

MART

Fudbaleri Novog Pazara prvi put kao superligaši pobedili jedan od tri najbolja kluba u zemlji. Golovima Nemanje Arsenijevića na Gradskom stadionu savladana Vojvodina 2:0.

Šampioni Srbije u krosu na stazi u Surčinu postali Amela Terzić i Jasmin Ljajić, Muamer Hasanović zauzeo treće mesto.

Zbog toga što im nisu isplaćena dogovorena novčana primanja fudbaleri Jošanice odbili da otputuju na prvenstvenu utakmicu sa Rudarom u Kostolcu.

APRIL

Odbojkaši Novog Pazara u utakmici u kojoj im je samo pobeda u duelu sa direktnim rivalom za plasman u Superligu Inđijom donosila ulazak u elitu pobedili rivala na njegovom parketu 3:0 ( 25:23, 25:23, 25:14 ). Novi Pazar je postao šampion Prve lige sa 61 bodom, pet više od drugoplasirane Inđije. Najveći uspeh u istoriji novopazarske odbojke ostvarili su igrači: Hamza Zatrić, Irfan Hamzagić, Marko Božović, Aldin Zoranić, Almir Rugovac, Kemal Šećeragić, Enes Duštinac, Uroš Bulatović, Marko Samardžić, Elvir Zuković, Ertan Hamidović, Goran Ivanković, Vlatko Trajčevski i Eldan Novalić, predvođeni trenerom Brankom Kovačevićem.

Sa šampionata Srbije A klase u disciplini K-1 održanom u Vrbasu KBV Novi Pazar doneo dve seniorske medalje. U kategoriji do 56 kg srebrom se okitila Ajla Lukač, a među takmičarkama teškim 65 kg Anisa Bihorac bronzanom medaljom. Kadet Emil Batkić osvojio je drugo mesto u kategoriji do 47 kg, a Dženan Halilović treće u konkurenciji boraca do 65 kg.

Klub malog fudbala Novi Pazar u debitantskoj prvoligaškoj sezoni postigao izvanredan uspeh osvajanjem trećeg mesta u regularnom delu prvenstva ( 30 bodova ). Bolji od Novog Pazara bili su samo kasniji šampion Ekonomac 52 boda i drugoplasirani SAS 31 bod. U prvom kolu doigravanja za šampiona Srbije futsal tim Novog Pazara i pored pobede u Nišu nad Kopernikusom 2:0 u revanšu iako je imao vođstvo 3:2 u 32. minutu poražen rezultatom 5:3. Igrač Novog Pazara Elvedin Sadović sa 16 golova zauzeo treće mesto na listi najboljih strelaca lige.

Golom Milijaša Crvena zvezda na Gradskom stadionu pobedila u prvenstvenoj utakmici tim Novog Pazara 1:0.

Rukometaši Novog Pazara u jednoj od najneuspešnijih sezona u istoriji kluba završili takmičenje u Prvoj ligi – Zapad na pretposlednjem 11. mestu.

Košarkaši Novog Pazara zauzeli osmo mesto u prvenstvu u Prve srpske lige – Zapad.

MAJ

Amela Terzić na mitingu u Kingstonu osvojila prvo mesto na 3000 metara rezultatom 9:41,12.

OK Novi Pazar angažovao za prvu superligašku sezonu novog trenera Dragana Bonića, a na poziciji tehničara nekadašnjeg reprezentativca Branimira Perića.

Prvak Srbije za mlađe juniore u trčanju na 1500 m postao Elzan Bibić.

Na šampionatu Balkana za mlađe juniore u Slivenu bacač kugle Tarik Hamidović osvojio bronzanu medalju ( 16,78 ). Elzan Bibić na 1500 metara zauzeo četvrto, a Elvedina Zornić na istoj distanci peto mesto.

Fudbaleri Novog Pazara ostvarili najbolji plasman od kada nastupaju u šampionatu Superlige zauzimanjem osmog mesta sa 39 bodova. Nemanja Arsenijević sa devet postignutih golova postao najbolji strelac i igrač tima.

JUN

U Novom Pazaru održan prvi iz serije VIP BIČ Master turnira u odbojci na pesku. Tom prilikom kao promoter na terenima rekreacionog centra boravio naš proslavljeni odbojkaš Vladimir Grbić. U muškoj konkurenciji pobedio novosadski par Marko Galešev – Srđan Antonić, a u ženskoj Aleksandra Frajtović iz Sremske Mitrovice i Nina Škarić iz Beograda. Izvanredan nastup imao je i par iz Novog Pazara Kemal Šećeragić – Almir Rugovac ulaskom u četvrtfinale.

Par Šećeragić – Rugovac na Drugom turniru VIP BIČ Masters serije u Užicu stigao do finala u kojem je poražen od pobednika prvog turnira u Novom Pazaru dueta Galešev – Antonić (23:21, 21:18 ). Zbog nedostatka finansijskih sredstava par iz Novog Pazara odustao je od daljih nastupa u ovom takmičenju.

Na Mitingu Dijamantske lige u Njujorku Amela Terzić u trci na 1500 m zauzela 14. mesto u vremenu 4:13,16. Na mitingu u Velenju osvojila prvo mesto i ostvarila najbolji lični rezultat sezone 4:07,34. U Ostravi je završila trku na 2000 metara na osmom mestu i oborila seniorski rekord Srbije – 5:55,62.

Prvak Srbije za mlađe juniore na šampionatu u Kragujevcu postao u bacanju kugle Tarik Hamidović ( 16,24 ). Titulu osvojila i Elvedina Zornić na 3000 m ( 10:32,61 ).

Drugi put uzastopno pobednik Ramazanske ulične trke u Novom Pazaru postao Jasmin Ljajić, Nenad Radanović zauzeo treće mesto.

Jedan od potpredsednika Novog Pazara Ćerim Šemsović napustio fudbalski klub.

FK Novi Pazar dobio novog trenera u liku bivšeg fudbalera Crvene zvezde Dragija Kanatlarovskog.

Mladi fudbalski tim Novog Pazara u Omladinskoj ligi Srbije završio takmičenje na desetom mestu, tako da će prvi put u istoriji kluba igrati dve godine zaredom u najboljoj ligi ovog uzrasta.

Fudbaleri Jošanice okončali prvenstvo u Srpskoj ligi – Zapad na sedmom mestu sa 41 bodom.

OFK RAS osvojio prvo mesto u Međuopštinskoj ligi Kraljevo i plasirao se u Gradsku ligu Kraljeva.

U organizaciji FK Pazar Juniors održan 3. Pazar Kup za mlađe kategorije fudbalera. Učešće uzelo 66 klubova iz Srbije, BIH i Crne Gore. Najuspešniji klub postao Napredak iz Kruševca osvajač tri prva mesta u različitim uzrasnim kategorijama.

JUL

Veliki uspeh postigli atletičari Novog Pazara na pojedinačnom prvenstvu Srbije u Novom Sadu osvajanjem sedam prvih mesta. Šampioni Srbije postali Amela Terzić na 800 i 1500 metara, Teodora Simović na 3000 i 5000 m, Muamer Hasanović na 3000 i 3000 stipl i Jasmin Ljajić na 5000 metara, Ljajić je u trci na 1500 m stigao na cilj kao drugi.

Balkansko atletsko prvenstvo u rumunskom gradu Piteštiju donelo Jasminu Ljajiću peto mesto na 1500 metara, Hasanović zauzeo 14. mesto, a Teodora Simović na 5000 m deseto mesto.

AVGUST

Amela Terzić u finalu Evropskog seniorskog prvenstva za atletičare u Cirihu zauzela 12. mesto u trci na 1500 metara ( 4:19,11 ).

U Novom Pazaru održane 51. MOSI na kojima je učestvovalo 1800 sportista iz Srbije, BiH i Crne Gore. Za najbolju sportistkinju proglašena osvajačica tri zlatne medalje, atletičarka iz Sokolca Gorana Cvijetić, dok je najbolji sportista bacač kugle iz Sjenice Asmir Kolašinac sa rekordom igara 20,79. Ekipno u muškoj konkurenciji pobedio sastav Novog Pazara, a u ženskoj tim Sokolca. Domaćin 52. MOSI 2015. godine biće Požega.

Odbojkaški klub Novi Pazar pred start u Superligi pojačali Mladen Majdak, Milorad Kapur, Srećko Ristić, Luka Marinković i Strahinja Brzaković.

Na startu četvrte superligaške sezone fudbaleri Novog Pazara na Gradskom stadionu golom Admira Kecapa pobedili Rad 1:0.

SEPTEMBAR

Kik bokserka Saida Bukvić osvojila zlatnu medalju u disciplini lou – kik do 52 kg na Svetskom prvenstvu za juniore u Riminiju.

Posle poraza u prvenstvenom meču sa Mladošću iz Lučana ( 1:2 ) smenjen trener fudbalera Novog Pazara Dragi Kanatlarovski.

U porazu u 1/16 Finala fudbalskog Kupa Srbije od Sloge u Petrovcu na Mlavi 1:0 fudbalere Novog Pazara predvodio novi trener Milorad Kosanović.

Odigrana istorijska, prva utakmica na Gradskom stadionu pri reflektorskom osvetljenju u kojoj je Novi Pazar u okviru 7. kola Jelen Superlige pobedio Jagodinu 3:0 ( Kecap, Radivojević, Jevtović ).

OKTOBAR

Svetsko seniorsko prvenstvo za kik boksere u Bilbau okončano sa dve medalje novopazarskih kikbokserki članica reprezentacije Srbije. U disciplini lou – kik do 56 kg Ajla Lukač osvojila bronzanu medalju, isto odličje i u istoj disciplini, ali u kategorija do 52 kg pripalo Saidi Bukvić.

Međunarodni odbojkaški ,,Turnir prijateljstava“ u Novom Pazaru osvojila Budvanska rivijera pobedom u finalu nad Milli Pyangom iz Ankare 3:0. U meču za treće mesto Crvena zvezda savladala Novi Pazar 3:1.

Odbojkaši Novog Pazara u istorijskoj – prvoj superligaškoj utakmici u Pendiku poraženi od Inđije 2:3.

U sva četiri Krosa RTS-a seniorske konkurencije pobedila Amela Terzić. Isti uspeh u svojim uzrasnim kategorijama ostvarile pionirke Saima Murić i Vanja Petrović.

NOVEMBAR

U 4. kolu Superlige odbojkaši Novog Pazara došli do prve pobede u Superligi savladavši na svom parketu Spartak iz Ljiga 3:1.

U sjajnoj utakmici Novi Pazar pred svojim navijačima nije uspeo da eliminiše Partizan iz 1/8 finala odbojkaškog Kupa Srbije. Beograđani u neizvesnoj završnici slavili 3:2.

Ajla Lukač osvojila titulu prvakinje Srbije u ful kontaktu – kategorija do 56 kg na šampionatu održanom u Leskovcu.

U prvenstvenom meču na Gradskom stadionu Novi Pazar i Partizan igrali nerešeno 1:1.

DECEMBAR

Fudbaleri Novog Pazara završili prvi deo šampionata Superlige na izvanrednom petom mestu iza Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine i Čukaričkog.

Odbojkaši Novog Pazara u Pendiku u prvenstvenoj utakmici pobedili velikana odbojke u Srbiji – Vojvodinu 3:1.

Na kros šampionatu Balakana u konkurenciji mlađih seniorki Amela Terzić u bugarskom mestu Samokovu zauzela 10. mesto.

Mirza Hot golman Kluba malog fudbala Novi Pazar debitovao na Malti u meču sa Gibraltarom za A reprezentaciju Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari