Na sednici Gradskog odbora DS u Beogradu, održanoj u utorak uveče, predložio sam da se usvoji moja ideja o korenitoj reformi stranke. O tome se i glasalo. Predlog je dobio ubedljivu većinu, uz samo jedan uzdržan glas – kaže za Danas Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar, povodom medijskih saznanja da nije dobio podršku beogradske DS za svoju kandidaturu za budućeg predsednika stranke.


Kuzmanović dodaje da ga raduje što je ta ideja o reformisanju DS prihvaćena i da mu je to dovoljno da nastavi sa svojim radom. „Demokrata je preduzimljiv i zna kako da reši probleme, piše na članskoj karti stranke. Znam šta su problemi, imam rešenje, i biću uporan u tome“, zaključuje Kuzmanović.

Podsetimo, prema saznanjima Danasa, Gradski DS je podržao predlog da Dragan Đilas bude kandidat za lidera stranke, a kandidatura Branimira Kuzmanovića nije „prošla“.

Naši izvori, inače članovi GrO, kažu da se na insistiranje predsednika beogradske DS Aleksandra Šapića, posle glasanja za Đilasa, glasalo i za kandidaturu Kuzmanovića. Kako kažu, samo je nekolicina članova GrO bila protiv predsednika opštine Vračar. Šapić je, međutim, mimo procedure, stavio isti predlog na ponovno glasanje i većinom glasova Kuzmanović nije dobio podršku.

Počela trka, sledi uzbudljiv vikend?

Organizacioni odbor za pripremu Izborne skupštine DS, zakazane za 10. novembar, održao je juče prvu sednicu na kojoj su utvrđeni pravilnik za vođenje kampanje i obrasci za kandidovanje. Time su stvorene pretpostavke za početak zvaničnog kandidovanja za predsednika i potpredsednike, koje može da traje do 25. oktobra. Očekuje se da bi ovog vikenda Boris Tadić i Dragan Đilas mogli da saopšte da su ispunili sve uslove za predsedničku kandidaturu, a Dragan Šutanovac, koji je u Tadićevom timu, za potpredsedničku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari