Nina Čolić

"Seča knezova 2023" ili kako ne učimo iz svojih grešaka 6
31.08.2023. 13:15

„Seča knezova 2023“ ili kako ne učimo iz svojih grešaka

Repetitio est mater studiorum. “Ponavljanje je majka učenja”, reklo bi se svuda u svetu u pozitivnom kontekstu osim, izgleda, u Srbiji. Ponavljanje u našoj državi ima svoje korene samo kada je u pitanju ponavljanje istih grešaka.
"U planu je njihova potpuna čistka iz MUP-a, a možda i nešto mnogo gore": Novinarka Jelena Zorić o smeni inspektora Milenkovića i Mitića 7
28.08.2023. 16:13

„U planu je njihova potpuna čistka iz MUP-a, a možda i nešto mnogo gore“: Novinarka Jelena Zorić o smeni inspektora Milenkovića i Mitića

Smena načelnika Slobodana Milenkovića i šefa operative Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Dušana Mitića, koji su otkrili slučaj "Jovanjica" i uhapsili Predraga Koluviju, optuženog za proizvodnju "skanka" i marihuane pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, predstavlja sprečavanje nastavka istrage, te pokretanja predmeta "Jovanjica 3", kaže za "Danas" novinarka Jelena Zorić.
Hoće li nam kamere na policijskim uniformama oduzeti pravo na privatnost? 9
24.08.2023. 13:15

Hoće li nam kamere na policijskim uniformama oduzeti pravo na privatnost?

Još se u potpunosti među građanima nije smirila situacija zbog uvođenja kamera sa biometrijskim nadzorom, a saobraćajna policija u Srbiji će već kroz nešto više od nedelju dana koristiti 60 kamera prilikom intervencija u saobraćaju. Postavlja se pitanje - koliko će takve kamere koristiti, a koliko štetiti kao i da li će na ovaj način biti povređena prava samih građana, ali i policijskih službenika.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.