Nina Čolić

Šta li me natera? 7
10.06.2022. 20:51

Šta li me natera?

Stojim na ćošku Alekse Nenadovića i Njegoševe, vrtim se oko svoje ose i pokušavam da se snađem i nađem zgradu redakcije. Tada nije bilo, sada već intriganih, murala da se prema njima orijentišem, već samo obična fasada koja nikoga nije zanimala, na koju niko nije imao potrebu da baca boju, jaja ili šta drugo i koja je samo želela svoj komad sunca.

Pata Patak: Stereotipan prikaz žene ili preosetljivost novog vremena 8
07.06.2022. 06:52

Pata Patak: Stereotipan prikaz žene ili preosetljivost novog vremena

Internet je postao nemilosrdan poslednjih godina, pa su i junaci najpoznatijih crtanih filmova širom sveta postali meta osude zbog potencijalno loših poruka koje šalju svojim najmlađim gledaocima. Takvu sudbinu nije izbegla ni Pata, najpoznatija patka na svetu.

Skriveni, morski svet otkriven u antarktičkoj „reci“ pod ledom 9
06.06.2022. 10:40

Skriveni, morski svet otkriven u antarktičkoj „reci“ pod ledom

Ispod ogromne antarktičke sante leda, oblika pećine nalik katedrali visokoj stotinama metara, nalaze se rojevi malih stvorenja sličnih škampima u novootkrivenom podvodnom ekosistemu koji je do nedavno bio tajna zatvorena ledom, otkrili su novozelandski naučnici tokom istraživanja uzroka topljenja ledene sante izazvane klimatskim promenama.

"Danas" pobedio "Politiku" 10
05.06.2022. 15:00

„Danas“ pobedio „Politiku“

„Novinarsko prvenstvo Beograda u brzom ispijanju piva“, tema je jednog od tekstova koji je pre dvadeset godina objavljen u listu „Danas“.

Šta je "poke" hrana i kako doći do nje? 13
02.06.2022. 11:00

Šta je „poke“ hrana i kako doći do nje?

Marinirani losos u citrusima ili losos u pireu od manga sa svežom nanom svakako nije nešto što se svaki dan sreće, a još ređe jede. Sveža i nutrijentima bogata hrana odlika je poke hrane, vrste jedne svetske kuhinje – havajske.

Vučićev govor u Skupštini: "Kod nas su dobrošli i Dostojevski i Šekspir i Gete i Hemingvej" 14
31.05.2022. 12:06

Vučićev govor u Skupštini: „Kod nas su dobrošli i Dostojevski i Šekspir i Gete i Hemingvej“

„Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti“, tekst je zakletve koju je Vučić izgvorio u Skupštini Srbije, a kojim je preuzeo drugi predsednički mandat.

Naslovna strana

28. jul 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.