Radmila Marković

Kako je jedan izbor za Mis sveta odneo 200 života 3
27.11.2022. 15:00

Kako je jedan izbor za Mis sveta odneo 200 života

Nigerijska lepotica Agbani Darego 2001. godine je ponela laskavu titulu najlepše žene sveta i time omogućila svojoj zemlji da naredne godine bude domaćin ovog svetskog takmičenja. Kao osamnaestogodišnjakinja postala je prva crnkinja Afrikanka koja je krunisana kao Mis sveta. Međutim, godinu dana kasnije u Nigeriji dolazi do krvoprolića i premeštanja manifestacije u drugu zemlju.
Veljović o ubistvu devojčice u Vršcu: Ne može da bude kriv samo Centar za socijalni rad, izostala rekakcija i javnog tužioca 7
17.10.2022. 19:17

Veljović o ubistvu devojčice u Vršcu: Ne može da bude kriv samo Centar za socijalni rad, izostala rekakcija i javnog tužioca

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova uputio je Gradu Vršcu inicijativu za razrešenje Mirjane Knežević, v. d. direktorke Centra za socijalni rad zbog utvrđenih nepravilnosti u radu i podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu protiv odgovornog lica Centra i zaposlenih, kod kojih su utvrđeni propusti u radu u slučaju nasilja u porodici sa tragičnim ishodom od 4. oktobra ove godine, kada je ubijena dvogodišnja devojčica.
Ko je bila Ankica Tuđman, žena prvog predsednika Hrvatske? 8
06.10.2022. 12:13

Ko je bila Ankica Tuđman, žena prvog predsednika Hrvatske?

Vest o smrti supruge nekadašnjeg Titovog generala i prvog predsednika Hrvatske Franje Tuđmana, Ankice Tuđman odjeknula je širom regiona, te su mnogi mediji preneli informaciju o tome, uglavnom navodeći osnovne podatke da je umrla u 97. godini, imala troje dece i bila supruga hrvatskog predsednika. Međutim, ova žena ostala je upamćena i po još jednoj Ankici, Ankici Lepej, bankarskoj službenici iz Zagrebačke banke, koja je svojevremeno razotkrila imovinu Tuđmanovih.
Šta je govorio Zoran Đinđić za Danas godinu dana nakon "petooktobarske revolucije" 9
05.10.2022. 15:42

Šta je govorio Zoran Đinđić za Danas godinu dana nakon „petooktobarske revolucije“

Slobodan Milošević, Vojislav Šešelj i Vuk Drašković su likovi iz iste priče, tako da je to što su otišli u paketu bila ne samo kolateralna šteta, već i istorijski uspeh jednog naroda. Kao što ih je u jednom potezu podigao, tako ih je jednim potezom i sklonio, rekao je Zoran Đinđić, u intervjuju za Danas, godinu dana nakon „petooktobarske revolucije“.

Naslovna strana

3. februar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.