Pelivani, sladoled i Balkan: zašto je rvač sinonim za poslastičara

Ostavite komentar


  1. On uporedjuje italijanski industrijski sladoled sa svojim zanatskim. He, he. Dooobro. U redu je i to.
    Ali o italijanskim zanatskim sladoledima možete samo da sanjate. Što se tiče kvaliteta sastojaka da i ne govorimo. Ali, ok.
    Ne treba zaboraviti da se čulo ukusa takođe obrazuje i neguje (i prenosi s kolena na koleno). Kad sam s prijateima otišao kod italijanskog sladoledžije, koji koristi najsvežije lokalne sastojke proverenog kvaliteta, oni nisu znali da u tom ukusu prepoznaju nešto izuzetno. Jednostavno, sladoled na koji su išli sa bakom i dekom kad su bili mali je bio nezamenljiv.

  2. Za poslastičarnicu „Pelivan“ u Bg znam od kada znam za sebe (sada sam 65 g.)Na žalost poslednjih par godina imam dijabetes i ne mogu da uživam u sladoledu i bozi.Želim im da traju i traju i traju…

Ostavite komentar


Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.