Foto: Beoinfo

Ovo je 70. teren koji je obnovljen u okviru kampanje „Sto terena za jednu igru” kompanije „Mocart”.

Nikodijević je tom prilikom ukazao na izuzetnu saradnju sa kompanijom „Mocart”, koja je do sada omogućila da se otvori na desetine terena. 

Ova akcija je sjajna i nastavićemo sa njom. Sledeći teren biće na Adi Ciganliji, ali i u drugim kvartovima u Beogradu. Naše opredeljenje jeste da imamo što više sportskih terena i prostora za igru, trening, fizičku rekreaciju. Verujem da će na ovim sportskim terenima ponovo da se „rode” neke nove zvezde srpske košarke, rekao je Nikodijević.

On je naglasio posebnost terena koji nosi ime Predraga Saše Danilovića i pročitao tekst o njemu, izrazivši veliko uvažavanje prema našem košarkaškom asu.  

Predrag Danilović je ovom prilikom zahvalio što je njegov predlog za izgradnju terena uzet u razmatranje i realizovan.

Teren je napravljen u Bloku 45, a evo sada i u Bloku 23, što mislim da je veoma bitno za naše sugrađane. Želim da se na njima deca igraju i da ga čuvaju – rekao je Danilović. 

Ljubitelji igre pod koševima će moći da uživaju u uslovima kakve imaju profesionalci – na novoj specijalnoj podlozi sa profesionalnim konstrukcijama.

Privilegiju da zaigraju košarku na obnovljenom terenu imali su i svi posetioci koji su se nadmetali u šutiranju trojki, a najbolji strelci osvojili su vredne nagrade koje je za njih pripremila kompanija „Mocart”.

Posetioci su zajedno sa Predragom Danilovićem, Igorom Rakočevićem, Dejanom Tomaševićem, Žarkom Paspaljem i mnogim specijalnim gostima uživali u sportu i svima poslali poruku o važnosti negovanja sportskog duha i zdravog života koju će nastaviti da šire i svi budući šampioni i rekreativci koji budu trenirali košarku na ovom Danilovićevom terenu.