Radojičić: Četiri trafostanice na Novom Beogradu van funkcije 1Foto: Beoinfo

Radojićić je, gostujući u Jutarnjem dnevniku Radiotelezije Srbije, rekao da je bilo u „piku“ 9.000 domaćinstava bez struje, dok je sada „sedam velikih objekata van funkcije“.

Govoreći o problemima uzrokanim obilnim padavinama, on je rekao da će se danas izvršiti vanredna kontrola vode u Borči da bismo bili sigurni da je voda bezbedna.

Na pitanje da li je moguće sa se zastoj dogodi na Auto-putu, jednoj od glavnih saobraćajnica, Radojičić je rekao da su dve crpne stanice u jednom trenutku ispale, „ali su vraćena u funkciju tako da se situacija vratila u normalu“. „Videli ste i u drugim gradovima i u regionu i u Evropi dešavaju se takve situacije. Ogroman je količina vode pala“, rekao je Radojičić.

Na konstataciju da jutros tramvaji ne saobraćaju u delu grada, on je rekao da se „radi na tome“. Naveo je i da će roditelji biti obavešteni gde će deca iz dvadeset vrtića privremeno biti izmeštena.

On je rekao da su „svi ljudi iz gradske uprave i noćas i danas maksimalno angažovani“. „Saosećamo sa građanima, ovo je težak  trenutak, kao i 2014, nažalost, ovo se dešava, i moramo se što bolje pripremati i reagovati“, rekao je Radojičić.