Foto: Promo

Julietin mural naći će se na fasadi u ulici Tadeuša Košćuška, odabranoj javnim pozivom u saradnji sa sugrađanima i sugrađankama, i biće vidljiv sa dunavskog keja i reke, što će značajno doprineti vizuelnom identitetu ovog dela grada.

Julieta XLF je ulična umetnica koja dolazi iz Valensije, Španija. Na ulicama crta od 2004. godine, a njeni radovi se mogu videti na zidovima širom Evrope. Završila je primenjene umetnosti i stekla master diplomu na odseku za ilustraciju na Fakultetu San Karlos, na Politehničkom univerzitetu u Valensiji.

Foto:Promo

Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ se ove godine održava po drugi put u javnim prostorima na Dorćolu, kao i u dvorištu OŠ Kralj Petar I od 6. do 8. septembra pod sloganom koji poziva na zajedničko delovanje – „Ajmo napolje“.

Posle prošlogodišnjeg izdanja festivala u uzbudljivoj zgradi nekadašnje „Beobanke“, umetnički sadržaji „izlaze“ u javne prostore, a ideja organizatorki i organizatora je da umetnost uvedu u svakodnevni život kroz: murale i druge likovne intervencije, instalacije u prostoru, izložbe ulične fotografije, umetničke radove za „udomljavanje“, debatni program, umetnički market, radionice, muzički program, kao i ulične igre iz detinjstva.

Povezani tekstovi