Foto: Beoinfo

On je istakao da radovi na ovoj ulici bitno olakšavaju život ljudi jer će na ovaj način posle skoro šest decenija dobiti vezu sa auto-putem , piše u saopštenju.

–Izgradnjom petlje kod Ikee došli smo u situaciju da građani ovog kraja koji koriste Avalski put mogu da dobiju brži izlaz na auto-put, kraći i pet kilometara nego do sada. Uradili smo kilometar i po ove ulice koja je sada široka pet metara dok je širina trotoara metar i po. Na taj način smo im omogućili direktnu i kraću vezu – rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je istakao da je to bio zahtev građana koji postoji decenijama, ali nije mogao da bude ostvaren jer je trebalo da se prvo uradi petlja, a ona ne bi bila urađena da nije bilo kompanije Ikea.

–To je direktna posledica dolaska ove kompanije koja je uradila sve prilazne saobraćajnice u vrednosti od oko deset miliona evra i predala ih gradu. Isto tako je ismeštanje autobuske i železničke stanice posledica izgradnje Beograda na vodi,  sve što je Beograd pokušavao decenijama unazad da uradi, a nije mogao jer mu je bio potreban zamajac – istakao je gradski menadžer.

On je dodao da su građani ovog kraja posebno zadovoljni izgradnjom Ikee, a mnogo njih već i radi u ovoj kompaniji.

– Mi kao grad pokušavamo da svuda i na svakom mestu olakšamo život ljudi. Negde je to dečje igralište, negde pristupna saobraćajnica ili uređenje ulaza u zgradu. To su naizgled male stvari, ali za ove građane itekako velike – rekao je Vesić i precizirao da je vrednost investicije koju, je uradio JKP „Beograd-put”, oko 40 miliona dinara, kao i da je ovo preduzeće uradilo i kompletnu ulicu kroz Zuce dužine 2,5 kilometara sa trotoarima sa obe strane, stoji u saopštenju za medije.

Relja Ognjenović, član Veća opštine Voždovac je zahvalio Gradu Beogradu što je posle 60 godina naselje Zuce dobilo vezu sa auto-putem i dodao da ovo nije prva velika investicija grada jer su pored glavnih ulica u ovom naselju rađene i u Pinosavi, Belom potoku, Ripnju. Kako je najavio radiće se i  glavna saobraćajnica u Kumodražu, ali i svim delovima opštine jer je cilj da se građanima obezbede što bolji uslovi za život.

Događaju je prisustvovao i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić.