Kako predsednik nagrađuje na severu Kosova 1Foto: Freeimages/cierpki

Poseta ministra unutrašnjih poslova samoproglašene republike Kosovo Agima Velijua severu Kosova i Metohije, konkretno opštini Zubin Potok, nije ništa neobično.

Tim pre, jer je pre njega sever Kosova i Metohije, doduše nenajavljeno, posetio i Hašim Tači kada se vozikao čamcem po veštačkom jezeru Gazivode.

I nekadašnji predsednik vlade „Kosova“ Ramuš Haradinaj dolazio je na sever Kosova i Metohije kada je trebao sa „Srpskom listom“ da formira vladu.

Ali ova poseta ministra unutrašnjih poslova separatističke vlade ima drugačiji karakter.

Njega su zvanično dočekali predsednik „Srpske liste“ i potpredsednik vlade „Kosova“ Goran Rakić kao i zamenik ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević.

Navedeni funkcioneri „Srpske liste“ bili su domaćini Velijuu i sa njim obilazili sever Kosova i Metohije.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ ukazuje da pre dolaska na vlast Aleksandra Vučića tako nešto na severu Kosova i Metohije nije viđeno.

Na severu KiM nisu bila prisutna vozila bilo sa KS ili RKS tablicama jer takva vozila nisu nailazila na simpatije srpskih žitelja.

U svakom smislu sever Kosova i Metohije izgledao je poput ostalih regiona Republike Srbije bilo da je raški, moravički ili neki drugi.

Kada je potpisao Briselski sporazum Aleksandar Vučić je separatistima predao i sudstvo i policiji i telekominikacije i energetiku, čime je počinio delo nacionalne veleizdaje po članu 306 i 307 krivičnog zakonika.

Posledica toga je slobodan upad ROSU policije na sever Kosova i Metohije, što je do tada bilo nezamislivo.

Prilikom jednog takvog upada ove specijalne policije uhapšen je i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, koga su kao kera držeći ga za kravatu vodali ulicama Prištine a prisutni stanovnici Albanci su se naslađivali i podsmejavali.

Prošle godine upad ROSU policije u Zubin Potok završio se tako da su pretučeni stanovnici sela Donje Varage od kojih je njih desetak završilo u bolnici.

Među onima koji su bili pretučeni je i šef UNMIK-ove kancelarije u Zubinom Potoku. Njegovo prebijanje pre svega ima veze sa njegovom nacionalnošću jer je u pitanju Rus.

Interesantna činjenica je da je zamenik ministra policije „Kosova“ Milan Radojević pre neki mesec imenovan i za direktora Penzijskog osiguranja za sever KiM, što jasno ilustruje kako Aleksandar Vučić nagrađuje.

Tu praksu da se novac prima i s jedne i s druge strane, i iz Beograda i iz Prištine, koristi i ostali deo članova „Srpske liste“ a među njima i Goran Rakić, koji je potpredsednik vlade samoproglašene republike Kosovo odakle prima jednu platu a s druge strane je i direktor komunalnog preduzeća Standard iz Kosovske Mitrovice u kojem prima platu iz Beograda.

Ovo je klasičan primer kako predsednik Srbije nagrađuje svoje poslušnike. Jedno je sigurno da posle silaska sa vlasti neće samo Aleksandara Vučić odgovarati za krivično delo nacionalne veleizdaje nego i oni pre svega kojekakvi ministri, poslanici, predsednici opština koji tako učestvuju separatističkoj vlasti samoproglašene republike Kosovo.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ pozdravlja stav predsednika Srbije da Srbi ne treba da se pojave na obeležavanju proslave „Oluje“ u Kninu.

Nažalost, predsednik nema isti aršin za sve Srbe jer učešće u skupštini i vladi samoproglašene republike Kosova je još veća bruka i sramota za Srbe i srpsku državu nego prisustvo na obeležavanju „Oluje“.

I ono što je najčudnije, ni hapšenje Marka Đurića, ni hapšenje velikog broja Srba povratnika, ni uvođenje taksi na srpsku robu iz centralne Srbije ne može da natera „Tačijeve Srbe“ da napuste vladu i skupštinu „Kosova“ jer im to ne dozvoljava predsednik Srbije.

Kako radili, tako nam Bog pomogao.

Piše: Informativna služba Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Kako predsednik nagrađuje na severu Kosova”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.