Nema radosti za penzionere

Ostavite komentar

 1. Kako nema radosti za penzionere kad je Vučić rekao da će dobiti povećanje nezabeleženo u istoriji?!

 2. Zašto se po pitanju penzija oglašava tehnički ministar finansija, kada imamo minista za za rad, socijalna i boračka pitanja?

 3. Povecanje dodatno samo za penzionere do 20000di obavezno ukidanje kazneni penali ko je radio 40g i doživeo 65g

 4. Ovo već pričam ko papagaj ,ali to glasacka mašinerija sa manjkom iku-a nikako da shvati !!! Gledaj frižider ne Pink TV tu još dugo ostaje misterija…..

 5. Zašto Siniša i Tabakovicka a iZorana nepokušaju da žive bar 15 dana sa najvecom penzijom pa da vide kako to istorisko povecanje izgleda.

 6. Mozda sam glup ? Ako najpre imam 9%, a potom 12% (a to je i na onih prvih 9%) nikako ne moze zbirno da bude 20%. Neka me neko prosvetli.

 7. ako je 9% povećanje u novembru a onda još 12% u januaru to bi kumulativno trebalo da iznosi 22% a ne 20,2% …

 8. Sramota za penzionere…pitanje je koliko ce penzioneri sa malim penzijama,od 18000 din.moci da juoe ogrev…recite,kako?da bi kupili ogrev,ili deo ogreva,male penzije treba da se pivecaju 150 posto…

 9. Poruka za Sinišu Malog i ostalu svitu! „Gospodo“, većina penzionera u Srbiji, sa svim tim vašim obećanim uvećanjima, za 12 meseci će dobiti manje, nego vi za samo 1 (jedan) mesec! Kako vas nije SRAMOTA!

 10. Толике манипулације и понижавање овај народ никада није доживео као сада.Права инфла ција није 13 посто него преко 50 посто јер људи највише купују храну која је најскупља…..

 11. Otisla sam u penziju sa punim stazom i kaznjena sa 6% smanjenja dozivotno. ZASTO?

 12. Uzeo je sve od Nas penzionera, sad manipulise sa nama kao da smo mala deca!!!

 13. Tog doktora treba sa sve ministrima ostaviti da prezive samo sedam dana sa prosecnom srbijanskom penzijom od 19000dinara.pa povecanje od dvadeset posto je trihiljade dinara a harac koji su nam nametnuli za pajdase sa mini elektranama povecali tri puta

 14. Penzije invalidske treba dase povecaju 100% a ne da tera te penzionere pre vremena u smrt sram ga bilo lazovcina ,

 15. Треба увести Швајцарски модел, кад је повећање, повећава се за фиксан износ а не процентуално. И то свима, и оном ко има пензију 100.000 и оном ко има пензију 20.000, јер потрошачка корпа се повећала месечно за нпр. 5.000 дин.

 16. Volela bih da vidim doticnu gospodu kako zive sa 15000 penzije,umrli bi drugi dan, sramota…

 17. Prvo neka mi vrati 5000 eura, koje mi je uzeo za 4 godine, bez mog odobrenja! Onda uskladjivanje po zakonu, i ne daje nam iz svog džepa, kao što prikazuje!!

 18. A sta je sa 4 god oduzetim penzijama ovo je sramota sta se radi zasto se ceka januar ako kako Sinisa Mali kaze da ima para ali za koga?

 19. Nemojte dizati penzije onima preko 60000 istim procentom kao i onima od 20000 din. To je sramota ako ne…

 20. Spajaju povećanje u ovoj i sledećoj godini da bi bilo ombasticno.
  Sramota kao da smo svi poludeli i

 21. Gospodo penzioneri, na sledećim izborima glasajte za one kod kojih niste imali nikakva povećanja.

 22. Penzija nije socijalna kategorija,da bi njom država odteđivala kome će i koliko povećati iznose penzija.Postoje iznosi uplata PIO za vreme trajanja radnog veka, što odrađuje visinu penzija,jedino je sada izuzetak kako je g.Mali odradio transakciju 9+12 = 20 2% .Neverovatno, znao je da je zakonskom preporukom od pre 15 godina,zabranjen obračun konfornom metodom,koristio je ovu metodu :jedno radi drugo plati, u suprotnom uvećanje je 22 2%

 23. A zaposlenima inflacija nije pojela povećanje koje će biti manje……?! Zaposlenima,koji školuju i izdržavaju decu, ne treba veće povecanje….. Čitam i ne verujem……strašno!!!

 24. Ja sam invalidski penzioner i prima. 15000.zivim na selu i muz mi nema nikakva primanja . Samo lekovi i gorivo po lekara jedva pokriju ovo . Nadala sam se boljem a dobila razocarenje .

 25. Sa navrsenih 65 godina zivota vratite ljude na penziju po resenju ukinite kaznene poene nisu oni krivi sto su postali radno nesposobni pa ih niko nece u tim godinama

 26. Čim sam ja postao penzioner ( 65), nema nista od povecanja penzija, zeza me familija, hahaaa

 27. Ama dosta vise o tom povecanju dojadiste i Bogu i ljudima. Nama penzionerima nema bas mnogo razloga da se radujemo. Mislim da stari ljudi nikad nisu bili toliko ponizavani .

 28. Penzije male slazem se, one ispod prosecne penzije katastrofa, ko je koliko uplacivao u fond toliko i dobija ali ne treba da umru od gladi, za njih bi trebalo formirati socijalne karte i odrediti socijalnu pomoc. Nisu svi ugrozeni koji imaju malu penziju, neki imaju i iz inostranstva a neki vrlo uspesne prihode.

 29. Penzioneri se radovali povećanju penzija a roditelji se radovali da će vrtići biti besplatno ništa od toga.

 30. A sto lepo ne donesete neki zakon za besplatnu autonomiju,pa da lepo i dostojanstveno završimo ovo ludilo

 31. Setite se samo da ste dobrovoljno pristajali da vam poslodavac uplaćuje minimalac a razliku u koverat i šta sad očekujete od države da vam poklanja velike penzije i ja sam pristajao sam sa kriv i ćutim poz

Ostavite komentar

Pisma čitalaca

Januarski tamjan 9

Januarski tamjan

Psihopolitički gledano, otpor ministra koji reže slavski kolač direktorki škole u Sečnju koja nije dozvolila bogosluženje u školi je osoben način svladavanja identitetskog straha ponosom na onostrano.

Naslovna strana

31. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.