LGBT zajednica u milosti i nemilosti većine 1Foto: Aleksandar Crnogorac

Da je Radmila Vasić bolje pročitala moju reakciju videla bi da se u nijednoj rečenici nisam bavio njenom polemikom sa SNS, jer to nije moj posao, već sam se isključivo bavio njenim napadima na ravnopravnost LGBT osoba, jer me to lično pogađa!

Ali kada ste već tako politički nisko pali da u LGBT aktivistima vidite SNS delegate, jer izgleda pravi SNS delegati neće da gube vreme s vama, da vam politički otvorim oči.

Izuzetno podržavam vaš detektivski rad kako ste raskrinkali SNS i njihovu „nameru“ da se sakriju iza Gordane Čomić i na nju svale Zakon o istopolnim zajednicama, Zakon o zabrani diskriminacije i Zakon o rodnoj ravnopravnosti, iako svi znaju da će ove zakone predložiti Vlada koju većinski čini SNS, da su sva ministarstva koja većinski čini SNS kadar dala saglasnost za ove zakone i da će za ove zakone glasati narodni poslanici, koji su zamislite iznenađenja, većinski iz SNS!

Ne znam kako ste to umislili da će sve ovo, što su javni podaci, SNS svaliti na Gordanu Čomić, osim ako neće reći da ih je njenim urokljivim očima omađijala te su morali sve ovo da odrade!

Takođe bih vas podsetio da je SNS postavio autovanu lezbejku za, prvo ministarku, te premijerku ove zemlje, koja otvoreno živi sa svojom partnerkom (ne krije je od očiju javnosti) i sa kojom zajedno odgaja sina! Možda je to sve novo za vas, ali za glasače SNS sigurno nije.

A sada da se vratimo na LGBT zajednicu zbog koje smo se ovde i okupili. Napadi Dveri na LGBT zajednicu su stari koliko i Dveri, s tim da smo na početku imali priču o „protivprirodnosti“ i „bolesti“, ali je tu retoriku zabranio Zakon o zabrani diskriminacije, te se prešlo da politički korektniju o „ideologiji homoseksualizma“ i „agresivnim aktivistima“ koji nešto nameću većini i pokušavaju da unište prirodnu porodicu u Srbiji.

Ako je prirodna porodica toliko krhka institucija da će jedna manjinska zajednica da je uništi, onda imate mnogo veći problem koji izgleda krijete od nas!

Da nije možda to što se sve manje mladih odlučuje uopšte za instituciju braka i zasnivanje prirodne porodice, da je sve više razvoda, da je sve više samohranih majki, nasilja u prirodnoj porodici, femicida… i za sve to su vam krivi mi, „agresivni aktivisti“ i „ideolozi homoseksualizma“?!

Žao mi je, ali odgovornost za ove probleme moraćete da tražite na nekom drugom mestu, a vi dobro znate koje je to mesto, samo je pitanje da li imate hrabrosti da pogledate i uhvatite u koštac sa pravim problemima!

Već je hiljadu puta ponovljeno da Zakon o istopolnim zajednicama ne menja definiciju braka u Srbiji, jer je definicija, nažalost, upisana u Ustav i dok je ovog Ustava definicija braka će biti unija jednog muškarca i jedne žene.

Izbor da se pitanja o nasleđivanju imovine partnera istog pola, posećivanja u bolnici ili zatvoru reše novim zakonom donela je SNS, a ne LGBT zajednica u Srbiji, ali i tu ste poštovana gospođo Vasić pomešali aktere, te ste pitanje zašto „oni“ ne žele rešavanje ovih pitanja izmenama i dopunama postojećih zakona poslali na pogrešnu adresu.

Da se mi pitamo, mi bismo menjali Ustav i definiciju braka menjali u „unija dve osobe“ i time dobili punu bračnu ravnopravnost i završili bi posao. Nažalost, za tako nešto ne postoji politička volja u ovoj zemlji. Za sada!

Kažete da većina građana izrazilo neslaganje sa ovim zakonima. Možda, ali demokratija nije teror većine nad manjinom, već podrazumeva poštovanje manjina.

Neko je negde pametno rekao da se većina ne slaže ni s tim da treba da veže sigurnosni pojas u automobili, pa ipak moraju, a kada je u pitanju Zakon o istopolnim zajednicama niko ništa ne mora, već oni koji to žele mogu da se „vezuju“.

Ja hoću da se „vezujem“ jer sam sa svojim partnerom 12 godina zajedno u zajednici koju vi želite da osporite!

Ne razumem vašu sadističku potrebu da to radite jer vam život neće biti lepši i srećniji ako nas dvojica ne možemo da se registrujemo i da budemo ravnopravni sa vama, ali to već više govori o vama i vama sličnima koji pokušavate da rušite SNS na ljudskim pravima LGBT zajednice, na ravnopravnosti polova i zabrani diskriminacije!

Mene bi bilo sramota da tako nisko politički padnem!

Autor je pripadnik LGBT zajednice u Srbiji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.