Filološki fakultet ne poziva na protest 1Foto: Miroslav Dragojević

Poziv na protest za „fakultet po meri studenata i nastavnika, autonomiju univerziteta i akademsku čestitost“ koji se pojavljuje u medijima i na društvenim mrežama nije zvaničan poziv Filološkog fakulteta, saopštio je danas taj fakultet.

U saopštenju, koje su potpisali v.d. dekana Anđelka Mitrović, v.d. prodekana za nauku Biljana Dojčinović i v.d. prodekana za međunarodnu saradnju Jelena Vujić, odbacuju se sve političke i politikantske etikete koje se odnose na njih, kao i tvrdnje grupe profesora da su „naslednici“ prethodne v.d. uprave i ma čija „produžena ruka“.

Oni su pozvali studente i nastavnike da, umesto uličnim performansima, sve eventualne nesporazume rešavaju u „otvorenom i kulturnom“ dijalogu na samom Filološkom fakultetu, „kako i priliči ustanovi na kojoj se decenijama uspešno izučavaju jezici i unapređuje kultura komunikacije“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Filološki fakultet ne poziva na protest”

  1. Ovo saopstenje su potpisale tri licnosti iz uprave, kako su sigurne da su ostali slozni? Jel su culi oni za pobuni protiv bahate uprave u nekoj instituciji? Naravno da svaka uprava svojata sve ljude kao svoje predmete. Tipicno za Srbiju, nepriznavanje tudje volje. A sta ti sto se bune treba da kazu? Mi neka lica zovemo na protest druga lica na odredjenom mestu zarad neke stvari?! Nekome je iz uprave odzvonilo, tako izgleda.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.