Incidenti desničara sa policijom pred otvaranje festivala "Mirdita, dobar dan" (VIDEO) 1

Pred otvaranje “Mirdita, dobar dan” festivala, grupa desničara pokušala je da probije kordon policije na uglu Birčaninove i Kralja Milutina.

Pred početak festivala, reporterka Danasa javila je da su policijske snage stavile šlemove i da se sa opnama za demonstrcije se grupišu ispred desničara. Atmofera je veoma napeta, desničari dobacuju policiji da je “Šiptarska”…

Vijore se srpske zastave, desničari pevaju srpske pesme, ima ih oko 20-ak.

Policija obezbeđuje sve prilaze Centru za kulturnu dekontaminaciju u kome se održava otvaranje festivala. Incidente su izazvali  Milica Đurđević „Zavetnica“ i njene pristalice.

Ona je izjavila je novinarima da je njihov protest treba da prenese poruku da festival želi da predstavi srpsku kuturnu baštinu kao kuturu tzv. države Kosovo i da falsifikuje istoriju, te da se srpska strana predstavi kao jedina odgovorna za dešavanja iz devedesetih.

“Želimo da upoznamo kulturu Albanije, a ne tzv. države Kosovo kao albanske. Ovde je posredi otimačina naše baštine, suvereniteta i teritorijalnog integriteta”, istakla je Đurđević.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

24 reagovanja na “Incidenti desničara sa policijom pred otvaranje festivala „Mirdita, dobar dan“ (VIDEO)”

 1. Нису они никакви „десничари“, већ су то национал-социјалисти, што значи да су левичари. У Србији не постоји десница.

  • Nisu oni ni DESNICARI ni LEVICARI vec gomila g….. , gde su junose juce i prekljuce bili , mamama uz skute

   • A gde si ti bio juce? Lemao Srbe u Mitrovici zajedno sa drugarima iz ROSU ili si kao i danas kuckao komentare?

    • Jesu li imali svinjske glavudzice da stave na policijska auta , budi junak da ne kazem mu…. na Kosovu a ne u Borci i Dorcolu

  • Tako je,desničari bi trebali da bude za ulazak Srbije u EU I NATO pakt a ne da bude protiv Evrope i zapada.To sigurno nisu desničari,i ne treba in tako nazivati.

   • N zapadu vladaju srbofobi i rusofobi. Nema tamo ni demokratije, ni slobode kakvu oni propagiraju. Njihova demokratija je velika laž i prevara. Srpskom narodu su učinili toliko zla da se ne mogu „oprati“ dogod postoje. Njihova „kultura“ je ratovanje i porobljavanje drugih država i pljačkanje resursa, radi bogaćenja zapadne elite – pohlepnih psihopata. NATO je zločinačka organizacija koja je naslednik hitlorovih SS trupa i služi psihopatskoj eliti.

 2. Ko organizuje ova provokativna dešavanja u Beogradu, pod parolom širenja kulture? Dok arnauti mlate civilno i bespomoćno srpsko stanovništvo, dok ih „kultivišu“ motkama, pendrecima i šok bombama, koristeći ponižavajući rečnik i pokazujući neverovatan sadizam i mržnju, u Beogradu se daje „Mirdita“?! Pri tome se zaboravlja da se zbog „Dobar dan“ u Prištini, ili bilo kom gradu na KOSMET-u, može izgubiti glava. Setimo se onog jadnog Bugarina, člana medjunarodnih snaga na KiM, koji jesadistički ubijen i izgubio glavu samo zato što je izgovorio ovaj srpski „ratnohuškački“ pozdrav?! Šta mi želimo da pokažemo? Da smo glupi, infantilni i nemoćni jer, sa ovakvim ponašanjem možemo da afirmišemo takve „vrednosti“.. Ko je organizator ovakve „kulture“ i kakve su mu namere? Nisam za zabrane ali, dokle više da izigravamo dežurne magarce?

  • Gospodine Knezevicu u potpunosti se slazem sa Vasim komentarom.
   Imam isto misljenje.

  • Свака част за коментар- пун погодак. Србија (држава) нема ни достојанство, ни самопоштовање, нити зна шта значи реч „реципротитет“. Оне који се сами повијају „освајачи“ газе још јаче…

 3. Ovakve, jednostrano usmerene manifestacije, nikako ne mogu da doprinesu jacanju poverenja, vec sasvim suprotno. I oni koji su bili nezadovoljni vladanjem S. Milosevica ne mogu da se saglase sa ovako zamisljenom “festivalom”, jer je to najogoljenija propaganda za racun pristinskog rezima.

  • Velika je šteta, u svakom smislu što se ovde svađaju Srbi sa Srbima zbog onih koji istim tim t.j i jednim i drugim Srbima nanose bol i patnju. Pasujemo i pljujemo jedni na druge. Sramota za sve. Slažem se u potpunosti sa g. Kneževićem.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.