Inicijativa NDBG i Demokratska omladina osudili je nasilje u opštini Stari grad 1Foto: Facebook/ Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd osudila je nasilje u opštini Stari grad i ocenila da je skandalozno da se njena najreprezentativnija sala koristi za promociju knjige u kojoj se veličaju ratni zločini, negira genocid u Srebrenici i promoviše mržnja prema susedima.

Inicijativa je u saopštenju izrazila zabrinutost zbog nasrtanja članova i funkcionera Srpske radikalne stranke na građane i sprečavanje ulaska u opštinsku salu i istakla da su oni koji su na vlasti dužni da učine sve da do takvih situacija ne dođe.

„Napade na aktiviste nevladinih organizacija pre početka promocije knjige lidera radikala i haškog osuđenika Vojislava Šešelja u zgradi opštine Stari grad vidimo kao nastavak politike mržnje koju pristalice pogrešnih i destruktivnih politika radikala šire već više od 20 godina“, navodi se u saopštenju.

Inicijativa je pozvala sve političke predstavnike da ne potpiruju mržnju, da ne koriste zastrašivanje kao metod političke borbe, a pogotovu da ne promovišu zločine i služe se nasiljem.

Demokratska omladina osudila napad na NVO aktiviste na promociji Šešeljeve knjige

Demokratska omladina, koja je raspuštena odlukom Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS), osudila je danas promociju knjige lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja o poricanju genocida u Srebrenici, kao i napad na aktiviste nevladinih organizacija koji su u trenutku promocije bili u Opštini Stari grad.

„Smatramo da nas svako poricanje zločina, agresivno negiranje tuđeg mišljenja i nametanje ideologije smrti ne samo udaljava od progresa, već onemogućava svaki vid normalnosti“, piše u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je neshvatljivo ponašanje rukovodstva Gradske opštine Stari grad da iznajme salu za promociju „osvedočenom neprijatelju demokratije“.

„Samo poricanje zločina je ništa drugo nego  nepoštovanje žrtava i njihovih porodica. Žrtve nisu broj. Falsifikati nisu istina. To su pre svih morali da znaju i čelnici Opštine koji su u koaliciji sa delom Saveza za Srbiju“, piše u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Inicijativa NDBG i Demokratska omladina osudili je nasilje u opštini Stari grad”

  1. Pa to je vas cilj u Srbiji kao NVO instaliranih od zapadnih ambasada da se negiraju svi zlocini nad Srbima kao i pravi uzroci ratova 90″.

  2. Kraj je je vreme da se organizuje ozbiljna i temeljna medjunarodna konferencija, da se pazljivo I naucno razmotre argumenti suprotstavljenih strana i utvrdi istina o Srebrenici, koje bi trebalo da okonca histericno ponasanje NVO i njima slicnih

  3. Demokratska omladina treba prvo da se detaljno upozna sa cinjenicama, a ne da se povodi za neutemeljenim pricama i u najvecoj meri izmisljotinama koje su posluzile kao alibi za nezakonito vojne akcije i potonje bombardovanje Srpskog naroda I drzave.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.