Foto: Slobodan Miljevic

Kako je saopštila Vlada Srbije, Brauning je osnivač kompanije Gravity, a građani Beograda su imali priliku da vide njegovo mlazno odelo koje je sam osmislio i dizajnirao, a koje prkosi silama gravitacije.

„Veoma sam uzbuđen što sam u Beogradu mogao da predstavim svoj izum. Moja početna ideja je bila spoj uma, tela i tehnologije. Nadam se da ćemo u budućnosti imati prilike da organizujemo i takmičenja, jer je korišćenje ovih odela u svakodnevnom životu još uvek nemoguće“, izjavio je danas na Adi Ciganliji Ričard Brauning fasciniran ovim beogradskim jezerom.

Ričard Brauning biće govornik na prestižnom simpozijumu „WORLD.MINDS“ koji će sutra biti održan u Narodnom pozorištu na kome će predstaviti svoju najnapredniju tehnologiju iz oblasti aeronautike.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Kako se navodi u saopštenju, Srbija je prva zemlja na svetu, pored Švajcarske, u kojoj će se održati WORLD.MINDS simpozijum koji okuplja najveće mislioce sveta.

WORLD.MINDS zajednicu čini više od 1.000 visokorangiranih pojedinaca, među kojima su nobelovci, državnici, naučnici, profesori univerziteta, ambasadori, pisci, koji su dali značajan doprinos nauci, umetnosti i biznisu.

Beograd će, kako se ističe, na ovaj način postati svetski centar za razmenu prestižnih inovativnih rešenja u oblasti robotike, astrofizike, medicine, molekularne biologije, psihologije, marketinga, umetnosti, sporta.

Srbiju će ove godine predstavljati: Teslagram, tehnologija koja se razvija na Institutu za fiziku i predstavlja najbolji sistem zaštite od falsifikovanja, BioSens Institut, naučno-istraživački institut koji se bavi razvojem, uvođenjem i promocijom naprednih IKT rešenja u poljoprivredi i 3Lateral – vodeći proizvođač digitalne humane tehnologije i kreativnog sadržaja.

Poseban fokus skupa u Beogradu biće i na učešću mladih istraživača, studenata na doktorskim i postdoktorskim studijama iz Srbije i regiona. navodi se u saopštenju.

 

Povezani tekstovi