Jovanović (e-Uprava): Ukupno vakcinisano 3.325.000 građana 1Mihailo Jovanović Foto: Kancelarija za IT i eUpravu

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu Mihailo Jovanović izjavio je da je do danas u Srbiji dato ukupno 3.325.000 doza vakcina.

„Od ukupnog broja vakcinisanih, dato je 1.971.000 prvih doza i 1.354.000. drugih i do Uskrsa planiramo da imamo ukupno milion i po revakcinisanih“, rekao je Jovanović za RTS.

On je kazao da se razmišlja o uvođenju „zelenih kartona“ za građane koji su vakcinisani.

„Uskoro ćemo početi da izdajemo potvrde o vakcinisanim građanima, kao jedna vrsta zelenih kartona, ali još ćemo utvrditi kako će to da se odvija“, rekao je Jovanović.

Jovanović je naglasio da do kolektivnog imuniteta treba da se vakciniše još milion i po građana i da to zavisi od čelnika gradskih vlasti.

„Da bismo što brže došli do kolektivnog imuniteta trenutno su najbitniji predsednici opština, gradonačelnici, oni treba da pričaju sa građanima i organizuju mobilne punktove, jer sve četiri vakcine (Sinofarm, Fajzer, AstraZeneka i Sputnjik V) postoje u svakoj opštini u Srbiji“, naglasio je on.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Jovanović (e-Uprava): Ukupno vakcinisano 3.325.000 građana”

  1. Mislim da tekst treba da glasi da je vakcinisano ukupno 1 971 000 gradjana od kojih je 1 354 000 primilo obe doze a dato je 3 325 000 doza vakcine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.