Foto: Grad Šabac

Kamp se organizuje za najbolje mlade matematičare od trećeg do osmog razreda, sa oko 40 učesnika iz drugih gradova. Za njih je obezbeđen besplatan smeštaj, hrana i prevoz, a osobenost kampa je što su predavači, pored učitelja i nastavnika ove škole, i najbolji mladi matematičari koji su osvajali nagrade na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Predviđeno je da se održi 240 časova, a na kraju će biti organizovano i takmičenje. OŠ „Nikolaj Velimirović“ može se pohvaliti velikim brojem učenika koji su osvajali nagrade na republičkim takmičenjima iz matematike i fizike, tako da je već nekoliko godina prosek oko desetak nagrada i priznanja.

Kao prvi vukovac iz ove škole izašla je sadašnja profesorka na Berkliju Jasmina Vujić, a poslednjih nekoliko godina ovde su predavači bili i Dušan Milijančević, višestruki osvajač medalja na matematičkim olimpijadama i stipendista MIT-a, Rade Špegar, takođe osvajač brojnih medalja i svršeni diplomac na Stenfordu, Goran Gogić, najmlađi diplomac Matematičkog fakulteta u Beogradu…

Pored letnjeg ova škola organizuje i zimski matematički kamp. Pokrovitelj je Grad Šabac a punu finansijsku, logističku i medijsku podršku daje Kompanija „Telekom“.