Moj otac neće preživeti nasilan upad u stan 1Foto: Krov nad glavom (arhivska fotografija)

Tata je uspeo da stigne do vrata, a ja sam ostala zaključana u stanu. Pretio je da će sebe da zapali i seo na otirač, a ja sam rekla da ću, ako do toga dođe, skočiti sa terase jer niko ne želi da vidi roditelja kako gubi život – kazala je za Danas Žana Lalović, ćerka penzionisanog pukovnika Gojka Lalovića, čije je prinudno iseljenje odloženo juče iz stana u Vespučijevoj ulici na Bežanijskoj kosi.

Združena akcija Krov nad glavom objavila je da je ovo je šesti put da porodica Lalović proživljava izbacivanje iz svog doma i zbog svega trpe užasan stres. „Kada će sporo ubijanje obespravljenih ljudi prestati“, upitali su iz Krova nad glavom.

– Otac je dvojici prijatelja dao oproštajno pismo koje će poslati medijima u slučaju da dođe do nasilnog upada u stan, jer to moj otac neće preživeti. Ovim putem apelujem još jednom da se nadležni dozovu pameti, da organizuju sastanak kako bi se sprečila tragedija i rešio problem. Apelujem i na to da prestanu da šire lažne informacije u javnost, jer će otac biti prinuđen da ih tuži, kazala je Žana Lalović.

Kako je ranije navela organizacija ZA Krov nad glavom, Lalović je 2005. godine nezakonito penzionisan i ni posle 14 godina uprkos presudama koje su utvrdile i potvrdile nezakonitost, nije vraćen u službu.

„Zato što su ga nezakonito oterali u penziju, pukovnik Lalović nije mogao da podigne kredit i da otplaćuje učešće za stan koji je dobio od vojske, zbog čega ga sada Ministarstvo odbrane uz pomoć izvršitelja i policije izbacuje na ulicu“, objašnjava se u saopštenju Krova nad glavom.