Nišlije protestom dočekuju ministarku Mihajlović ispred Gradske kuće 1Ilustracija: Vanja Keser

Oni su se dogovorili da sutra dočekaju potpredsednicu Vlade i ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović, koja bi u 11:30 trebalo da ima sastanak sa gradskom vlašću u Gradskoj kući, pišu Južne vesti.

Predstavnici Udruženog pokreta slobodnih stanara su danas najavili da će biti u centru Niša, ako neko dođe na ranije najavljen protest protiv poklanjanja niškog aerodroma, da bi saopštili građanima da će pauzirati sa protestima do 10. aprila, kada je zakazana sednica Skupštine. Dogovorili se da sutra dočekaju ministarku MIhajlović ispred Gradske kuće

Ipak, na Trgu kralja Milana okupilo se par stotina ljudi, a kako kaže predsednik Stanara Saša Kostić, dogovorili su se da novi protest održe već sutra od 10 sati na istom mestu.

Građani su pokazali veliku energiju i želju da se nastave protesti i sutra će biti okupljanje u 10 sati na Trgu kralja Milana, da se dočeka Zorana Mihajlović u Gradskoj kući – kaže Kostić.

Sastanak ministarke Mihajlović sa gradskim rukovodstvom najavljen je za 11:30, ali Kostić kaže da su se građani dogovorili da okupljanje počne još u 10 sati, “da je ne bi propustili”.Dogovorili se da sutra dočekaju ministarku MIhajlović ispred Gradske kuće; foto: Vanja Keser

Kostić kaže i da su građani na Trgu vodili nešto žučniju raspravu zbog toga što su protesti “pauzirani” i izrazili su želju da budu na ulicama i tokom praznika, ali on kaže da će se narednih dana videti kako će se situacija odvijati.

Podsetimo, nakon odluke gradske vlasti da Niš pokloni aerodrom Državi, oko 2.000 građana izrazilo je svoje nezadovoljstvo na protestu, a zahtevaju da gradonačelnik Darko Bulatović i celo Gradsko veće budu smenjeni, kao i da odbornici na sednici Skupštine ne glasaju za ovaj predlog.