Novi Pazar: Policija radi profesionalno 1

Uprkos teškoj godini i brojnim problemima, policija je uspela da ostvari povoljno stanje bezbednosti i obezbedi javni red i mir na prostoru koji pokriva, ocenio je načelnik PU Novi Pazar major Nermin Ljajić

“U oblastima bezbednosti i drugim policijskim poslovima ostvareni su zadovoljavajući rezultati u realizaciji planiranih aktivnosti koje su  obavljene zakonito i profesionalno”, kazao je načelnik.

Nabrajajući rezultate postignut, u dosadašnjem delu godine, Ljajić je rekao da je bilo 130 zaplena narkotika, u 40 akcija zaplenjeno je 3,712 boksova cigareta i 26.640 litara naftnih derivata.

Naglasio je da se ove godine puno radilo na unapređenju bezbednosti saobraćaja i otkrivanju lica koja su najčešći uzrok saobraćajnih nesreća.

U tim aktivnostima otkriveno je 26 osoba koje su vozile pod dejstvom  psihoaktivnih supstanci i 77 onih koji su vozili pod dejstvom alkohola Za prvih pet ovogodišnjih meseci obrađeno je 8.000 putnih isprava za građane Novog Pazara,Tutina i Sjenice.

Na svečanosti su uručene nagrade najboljim policijskim službenicima, kapetanima Bojanu Biševcu i Miljanu Radenkoviću i vodnicima Mirnesu Turtoviću i Redžepu Hanuši.

Među sedam nagrađenih policijskih službenika, koje je nagradio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, je i novopazarski policajac Ivan Milojević „zbog postignutih izuzetnih rezultata, hrabrosti, efikasnosti i profesionalnog postupanja“.Nagrađena je i načelnica Saobraćajne policije major Irma Kolašinac.

Novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac, načelniku PU Novi Pazar, uručio je ključeve od motora „suzuki“, koji je lokalna samouprava obezbedila za unapređenje rada saobraćajne policije.

PU Novi Pazar „pokriva“ grad Novi Pazar i opštine Tutin i Sjenica. U proteklih godinu dana zaposleno je novih 20 policijskih službenika, a u toku je adaptacija zgrade u kojoj će biti smešteni Saobraćajna policija i Sektor za vanredne situacije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.