Panić: Trebalo je odložiti početak školske godine 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Rade Panić iz Sindikata lekara i farmaceuta izjavio je danas da je povratak đaka u školske klupe trebalo da bude odložen zbog trenutne epidemiološke situacije i da bi nastava trebalo da se na početku školske godine održava onlajn.

„Sindikat prosvetnih radnika ima punu podršku našeg sindikata u zahtevu za odlaganje školske godine. Lično smatram da je to to odlaganje trebalo da zavisi od epidemiološke situacije, i da je to odlaganje trebalo da bude od mesec do dva, ako ne i duže“, rekao je Panić za N1.

On smatra da bi u Srbiji deca trebalo da pođu u školu kada bi dnevni broj novozaraženih bio ispod 50 i da bi tek tada smatrao da je sigurno da deca treba da krenu u školu.

„Kada bi taj broj bio ispod 50, onda bi bili sigurni da u sledećim mesecima nećemo imati veliki porast, a shodno tome da je taj broj trenutno iznad 100, a s obzirom na to kakve su nam podatke do sada davali, ja bih rekao da je preko 200, već početkom oktobra ćemo imati problem sa brojem novoobolelih“, podvlači Panić.

On je naveo da je izjava Predraga Kona o navodnim pritiscima na Krizni štab da se ukinu sve mere, veoma neozbiljna, dodavši da mora da se otkrije od koga dolaze ti pritisci.

Upozorio je i na mogućnost širenja infekcije među zaposlenim u školama.

„Šta će biti onog trenutka kada se desi situacija kao sa zdravstvenim radnicima da se zbog nedostatka zaštitne opreme razbole profesori. Ko će onda zbrinuti decu“, upitao je Panić.

Panić je ocenio da se oni koji treba da preuzmu odgovornost „polako izmiču“, dok roditelji moraju na sebe da preuzmu odgovornost.

Podseća, da se tek očekuje povratak turista iz inostranstva koji mogu da budu potencijalni prenosioci zaraze i povećavanje obima rada u privredi, pa će rizik za zarazu biti veći.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Panić: Trebalo je odložiti početak školske godine”

  1. U Nemačkoj su osnovci krenuli u školu pre 20.8., a Panić bi da odloži nastavu dva-tri medeca. Čovek je i lekar i apotekar!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.