Foto: Ivana Vitković

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković  da je drveće posečeno bez znanja javnosti i da vlast nije dokazala da ima dozvolu za to.

„Ja sam pozvao ljude da izađu u protestnu šetnju, zbog seče stabala starijih više od 30 godina i zbog samog parka izgrađenog 30ih godina i zbog rušenja kulturne imovine i kulturne baštine. Ovaj problem i jeste nastao jer ova akcija nije bila najavljena. Oni rade ove akcije namerno, i preko dana kako ljudi ne bi mogli da reaguju „, istakao je Marković organizator protesta.

Foto: Ivana Vitković

Opština Stari grad saopštila je da je na današnjoj sednici Veća donela odluku o ukidanju rešenja kojim je formalno data saglasnost za uklanjanje stabala na određenim katastarskim parcelama.

Foto: Ivana Vitković

Odluku o pravljenju žičare, kako se navodi u saopštenju Opštine Stari grad, donela je Skupština grada Beograda, a ta odluka sa sobom nosi i seču stabala.

JKP „Zelenilo Beograd“ saopštilo je ranije danas da će u četvrtak započeti sadnju 300 stabala na Kalemegdanu i u parku kod Ušća, što je duplo više od posečenog drveća.

Povezani tekstovi