Saobraćaj umeren, opasnost od leda na putu 1Foto: Putevi Srbije/Arhiva

Većina kolovoza je mokra zbog kiše i susnežice koja pada u većini krajeva Srbije, i vozači se upozoravaju na opasnost od zaleđenih kolovoza u jutarnjim i večernjim satima zbog nižih temperatura.

Na smanjenu vidljivost danas može uticati magla koja je prisutna na Кopaoniku i Crnom Vrhu, a vidljivost smanjuje i niska oblačnost preko prevoja.

Prema poslednjim informacijama dobijenih „Puteva Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije za automobile nema dužih zadržavanja na graničnim prelazima.

Na deonici Valjevo-Кaona, u mestu Bačevci, postoji opasnost od obrušavanja kamena na putu. Na tom delu puta je postavljena saobraćajna signalizacija i ograničena brzina na 20 kilometara na sat.

Izmenjen je režim saobraćajana delu puta Surčin-Obrenovac, u okviru izgradnje auto-puta Beograd – Južni Jadran. Saobraćaj se odvija dvosmerno u levoj traci u smeru Ostružnica – Dobanovci.

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom i susnežicom, na planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U jutarnjim satima u centralnim, zapadnim i južnim krajevima kiša će se ponegde lediti na tlu.

Najniža temperatura biće od minus dva do jedan a najviša od dva do šest stepeni Celzijusa.

U Beogradu će danas biti pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom i susnežicom. Najniža temperatura biće oko jedan stepen Celzijusa, najviša oko tri stepena.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima se i dalje savetuje oprez.

Promenljivo raspoloženje, bolovi u kostima i poremećaj sna mogući su kod meteoropata.