Siniši Malom orden Velikomučenika Kragujevačkih prvog stepena 1Vladika Jovan uručuje orden Siniši Malom Foto: Ministarstvo finansija/Odsek za odnose sa javnošću/Tanja Valić
Siniši Malom orden Velikomučenika Kragujevačkih prvog stepena 2
Vladika Jovan i Siniša Mali Foto: Ministarstvo finansija/Odsek za odnose sa javnošću/Tanja Valić

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva finansija, ministru je tom prilikom uručen orden Velikomučenika Kragujevačkih prvog stepena, uz blagoslov Patrijarha srpskog Irineja. Orden je uručio Vladika Šumadijski Jovan, koji je prethodno u Hramu služio liturgiju.

Ministar Mali je prošle godine, kao gradonačelnik Beograda, izdvojio sredstva koja su bila neophodna kako bi se posle 10 godina završio Hram. Na njemu su danas postavljeni osvećeni krstovi i zvona. Ovom prilikom, ministar Mali je Crkvi uručio predoltarsko kandilo.

Da podsetimo, Siniša Mali je mesecima unazad u žiži javnosti zbog svog doktorata. Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) usvojilo je juče izveštaj Etičke komisije FON-a o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, ali je umesto predloga te komisije da se Malom izrekne mera javne opomene, predložilo javnu osudu.

Ministar Mali izjavio je sinoć kako mu je najvažnije da je Nastavno naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) ponovo potvrdilo da njegov doktorat nije plagijat.