Foto:Beoinfo

Do tada nas očekuje intenzivan rad koji podrazumeva da radimo transparentno i da, kroz predstavljanje javnosti, dođemo do najboljeg mogućeg rešenja, rekao je Radojičić nakon sastanka na kojem je predstavljen idejni projekat nove zgrade.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Beograda, Univerzitetske dečje klinike, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i kompanija koje su prezentovale idejni projekat, saopštila je gradska uprava. Važno je da imamo interakciju između predstavnika radne grupe, klinike i grada kako bismo našli najbolje rešenje, ocenio je Radojičić i najavio da će u narednih desetak dana biti analizirani predlozi sa današnjeg sastanka.

On je ocenio da buduća bolnica „mora biti jednostavna i laka za održavanje, ali isto tako i jednostavna za snalaženje pacijentima i drugim korisnicima, kao i da se svi u njoj osećaju prijatno i da lakše podnesu tegobe zbog kojih su došli u kliniku“. „Tiršova 2 će predstavljati potpuno novi koncept lečenja koji podrazumeva da pacijenti što kraće ostaju u bolnici, ali da se većem broju pacijenata pruži pomoć“, naveo je Radojičić.

Važno je da organizacija u hitnoj službi bude takva da čekanj budu što kraća, dok će se, kako je objasnio Radojičić, ambulantno lečenje obavljati na sličan način kao i do sada, a najviše pacijenata trebalo bi da primi dnevna bolnica. „Intenzivna nega će imati najbolje moguće uslove, najmodernije aparate, opremu i organizaciju, a po sadašnjem planu predviđeno je da 50 odsto soba bude sa jednim ležajem, a druga polovina sa dva“, naglasio je Radojičić.

Planirano je da Tiršova 2 ima više od 30.000 kvadrata, uz fleksibilan sistem smeštaja tako da, ako u jednom momentu na određenom odeljenju bude više pacijenata, mogu da se koriste kreveti u drugom delu klinike, za razliku od sadašnjeg koncepta, gde su odeljenja potpuno odvojena i gde je tako nešto teško izvodljivo, navedeno je u saopštenju.

Povezani tekstovi