Trka legionara do Viminacijuma 1Foto: Arheološki park/Viminacijum

Pod sloganom „Probudi legionara u sebi“, sutra, u subotu 14. septembra, na stazama nekada moćne rimske imperije, ove godine održaće se 3. Kostolački polumaraton ili Trka legionara.

Trka je od ove godine zvanično sertifikovana i uvrštena u međunarodni sportski, odnosno atletski kalendar događaja. Ono što ovu trku izdvaja od drugih jeste trasa trke koja se dobrim delom proteže po samoj obali Dunava kao i istorijska destinacija koja je uzeta za sam cilj trke a to je popularno Arheološko nalazište Viminacijum. Sam događaj obuhvata tri trke. „Trka maratončića“ u kojoj učestvuju deca do 6 godina, „Trka zadovoljstva“ na pet kilometara i glavna trka „Trka legionara“.

Ove godine očekuje se veliki broj učesnika i ono što obećava je veliki broj već prijavljenih učesnika i jedan broj stranaca. Kotizacija za učešće u polumaratonskoj trci iznosi 1.000 dinara, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka http://www.runtrace.net/kostolac.

Prijavljivanje za „Trku Maratončića“ i „Trku zadovoljstva“ je na dan trke u Kostolcu i učešće u tim trkama je besplatno. Prijavni centar biće u arheološkom parku Viminacijum gde je obezbeđen parking za automobile i autobuse, ženska i muška svlačionica kao i garderoba koja će biti pod nadzorom organizatora. Poslednji autobusi sa trkačima iz Viminacijuma ka startu trke kreću u 10h.

Prijava i uplata polumaratonske startnine će biti moguće i na dan trke, ali tom prijavom se dobija samo startni broj u prijavnom centru i finišerska medalja nakon prolaska kroz cilj. Organizatori ovog polumaratona su Kulturno sportski centar „Kostolac i „Maraton tim Požarevac“ u saradnji sa arheološkim nalazištem „Viminacijum“ a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Trka legionara do Viminacijuma”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.