Kostolac

Trka legionara do Viminacijuma 1

Trka legionara do Viminacijuma

Pod sloganom „Probudi legionara u sebi“, sutra, u subotu 14. septembra, na stazama nekada moćne rimske imperije, ove godine održaće se 3. Kostolački polumaraton ili Trka legionara.

Apel zbog povećanog broja požara na području Kostolca 2

Apel zbog povećanog broja požara na području Kostolca

Prethodnih nedelja na području Kostolca povećan je broj požara na otvorenom prostoru, zbog čega je Sektor za rizike TE-KO Kostolac apelovao na građane i poljoprivrednike da ne pale rastinje pored puta i ostatke useva na njivama.

Pronađeno telo stradalog na jedrilici 5

Pronađeno telo stradalog na jedrilici

Ronioci su pronašli telo Ivana Đurića (46) iz Požarevca, koji je 10. juna stradao na Kostolačkom kanalu i ono je poslato na obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Završena izgradnja pristaništa “Kostolac” 11

Završena izgradnja pristaništa “Kostolac”

Na Dunavcu u podnožju kostolaćkih termoelektrana bloka „A 1“, završena je izgradnja pristaništa koje će imati izvanredan doprinos ukupnom razvoju ovog energetskog kompleksa u sastavu EPS-a.

Siniša Kovačević: Protesti moraju da se oroče do 9. maja 13

Siniša Kovačević: Protesti moraju da se oroče do 9. maja

U Kostolcu je u sredu, u 18 časova, održan drugi protest „1 od 5 miliona“. Nezadovoljni građani Kostolca, kojih je bilo stotinak, i ovog puta prošetali su centrom grada, mirno, bez incidenata. Kako je najavljeno, protest se nastavlja, sledeće srede, od 18 sati, ispred Doma kulture.

Montirane sve mašine 14

Montirane sve mašine

Projekat izgradnje novog rudarskog sistema, koji će omogućiti povećanje proizvodnje uglja na „Drmnu“ sa devet na 12 miliona tona godišnje, uključuje četiri paketa: rotorni bager, transportere, odlagač i trafostanicu „Rudnik 5“, izveštava Energija Kostolac.

Vazduh u Kostolcu u kategoriji "veoma čist" 15

Vazduh u Kostolcu u kategoriji „veoma čist“

Prema merenjima kvaliteta vazduha Zavoda za javno zdravlje iz Požarevca, vazduh u gradskoj opštini Kostolac se svrstava u veoma čist, a planiran je i remont u cilju poboljšanja infrastrukture daljinskog grejanja.

PrvaPoslednja