Kostolac

Završen kapitalni remont u TE "Kostolac A2" 1

Završen kapitalni remont u TE „Kostolac A2“

Kapitalnim remontom termobloka A2 kostolačkih termoelektrana dobijen je bolji pogon je stabilnija proizvonja, posebno toplotne energije kojom se greju Požarevac, Kostolac i okolna mesta.

Iščekuju se analize drevne DNK 3

Iščekuju se analize drevne DNK

Uprkos svim izazovima koje je 2020. godina postavila pred celokupan svet, arheološka istraživanja antičkog Viminacijuma se nastavljaju, možda čak i u još većem obimu nego prethodnih godina.

Dan rudara obeležen u Ogranku "TE-KO Kostolac" 5

Dan rudara obeležen u Ogranku „TE-KO Kostolac“

Povodom Dana rudara 6. avgusta, predstavnici ogranka „TE-KO Kostolac“, Sindikalne organizacije EPS-a i Gradske opštine Kostolac, položili su vence na spomen obeležje pokraj starog ulaza u nekadašnju jamu za podzemnu eksploataciju uglja u Starom Kostolcu.

Završeni remonti na bloku "Kostolac A" 7

Završeni remonti na bloku „Kostolac A“

Upravo završena remontna sezona u termo sektoru omogućiće značajno sređivanje postrojenja u Termoelektrani „Kostolac A“ pa će u narednom periodu biti dodatno osiguran stepen pouzdanosti rada blokova što je primarni zadatak kostolačkog ogranka „Elektroprivrede Srbije“ u cilju ispunjenja proizvodnog plana za ovu godinu.

Počela remontna sezona u termoelektranama 9

Počela remontna sezona u termoelektranama

Ovogodišnja remontna sezona na blokovima kostolačkih termoelektrana startovala je u prvoj polovini maja, kada su započete aktivnosti u TE „Kostolac A“ na sistemima koji pripadaju blokovima A1 i A2.

Kostolačke termoelektrane predale više od 2,2 milijarde kWh 10

Kostolačke termoelektrane predale više od 2,2 milijarde kWh

Tokom prva četiri meseca ove godine u kostolačkim termoelektranama proizvedeno je ukupno 2.269.374.000 kilovat-sati električne energije. Osim električne energije, u termoelektranama je tokom zimskog perioda deo snage iskorišćen i za proizvodnju toplotne energije koja se koristi za daljinski sistem grejanja Kostolca i Požarevca kao i pojedinih seoskih naselja.

Podela 4.000 paketa u Kostolcu 11

Podela 4.000 paketa u Kostolcu

Na teritoriji Gradske opštine Kostolac počela je raspodela oko 4.000 paketa pomoći namenjenih najugroženijim stanovnicima koje je obezbedio Štab za vanredne situacije Grada Požarevca.

Novi kontejneri u Kostolcu 14

Novi kontejneri u Kostolcu

Do kraja tekuće godine Kostolčani će smeće bacati u nove i čistije kontejnere, budući da će na pojedinim lokacijama u gradu stari i oštećeni biti zamenjeni novim.

Trka legionara do Viminacijuma 15

Trka legionara do Viminacijuma

Pod sloganom „Probudi legionara u sebi“, sutra, u subotu 14. septembra, na stazama nekada moćne rimske imperije, ove godine održaće se 3. Kostolački polumaraton ili Trka legionara.

PrvaPoslednja