Kostolac

Arheološka olimpijada

Na arheološkom lokalitetu Viminacijum, nekadašnjoj metropoli rimske provincije Gornje Mezije nadomak Kostolca, počeo je Međunarodni 24. LIMES Kongres u organizaciji Arheološkog instituta iz Beograda koji okuplja vodeće naučnike sa svih meridijana.

Počeo „Limes“ Kongres arheologa u Viminacijumu

Na arheološkom lokalitetu Viminacijum, nekadašnjoj metropoli rimske provincije Gornje Mezije nadomak Kostolca, počeo je Međunarodni 24. LIMES Kongres u organizaciji Arheološkog instituta iz Beograda koji okuplja vodeće naučnike sa svih meridijana.

Kostolčani udišu pepeo, dok EPS niže propuste

Elektroprivreda Srbije (EPS) duže od 10 godina ne rešava problem sa pepelom koji nastaje sagorevanjem uglja u termoelektranama Kostolac, uprkos brojnim propustima na koje su ukazivali inspektori

Parne lokomotive i mašine kao spomenici

Osnovu pamćenja ili kulture jednog naroda ili prostora čine materijalna i nematerijalna svedočanstva, a parna lokomotiva iz četrdesetih godina prošlog veka, postavljena u centru grada, sada je spomenik i snažna simbolična vizuelizacija rudarskog Kostolca.

U Kostolcu 38 novih radnih mesta

Prema najavi Milorada Grčića, v. d. generalnog direktora Elektroprivrede Srbije, u kostolačkom ogranku ove kompanije biće zaposleno novih 38 lica.

Samo u Kostolcu ulog milijardu evra

U konferencijskoj sali preduzeća „TE-KO Kostolac“ održana je edukativna radionica za novinare kako bi predstavnici medija bili što potpunije upoznati sa planovima ovog energetskog giganta, od kojih je realizacija pojedinih već u toku.

Uređena plaža Topoljar u Kostolcu

Plaža „Topoljar“ na Dunavcu u Kostolcu spremna je za kupače, jer je očišćeno priobalje i postavljen mobilijar.

Napreduju radovi na pruzi

Izgradnja industrijske pruge od stanice Stig do termoelektrane „Kostolac B“ realizuje se planiranom dinamikom a kompletan završetak radova na pruzi dugoj 21 kilometar očekuje se nakon završetka izgradnje delova novog postrojenja B3, izveštava EPS Energija.

Ispunjen proizvodni plan

Proizvodni učinak instalisanih termokapaciteta u Kostolcu u prvom kvartalu bio je u skladu s planom i četiri bloka proizvela su oko 1,75 milijardi kWh električne energije.

Festival sporta u Kostolcu

U Kostolcu se u subotu, 2. juna, održava letnji Festival sporta, koji ima za cilj promovisanje zdravog načina života.

Uzorci stižu sa 43 mesta

U okolini rudarskih i elektroenergetskih objekata kod Kostolca sprovodi se čitav niz mera za unapređenje kvaliteta vazduha i vode, izveštava EPS Energija.

Podižu repliku rimskog logora

U Arheološkom parku „Viminacijum“ uskoro kreće gradnja edukativno-zabavnog kampa „Viminacijum avantura“, namenjenog deci uzrasta od 10 do 17 godina.

Obilaznica ove godine

Gradnja obilaznice oko Kostolca, duge šest kilometara, započeta je još pre 13 godina, ali do danas nije završena uprkos brojnim obećanjima republičkih i lokalnih funkcionera.

Apsolutna pobeda naprednjaka u Kostolcu

U nedelju 24. decembra održani su, od osnivanje Gradske opštine Kostolac, treći po redu izbori za 21. odborničko mesto u lokalnom parlamentu. Ove izbore obeležilo je učestvovanje najmanjeg broja lista sa kandidatima za odbornike, svega pet, od 2009. godine kada su održani prvi izbori.

Prva Poslednja