Kostolac

Pronađeno telo stradalog na jedrilici

Ronioci su pronašli telo Ivana Đurića (46) iz Požarevca, koji je 10. juna stradao na Kostolačkom kanalu i ono je poslato na obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Završena izgradnja pristaništa “Kostolac”

Na Dunavcu u podnožju kostolaćkih termoelektrana bloka „A 1“, završena je izgradnja pristaništa koje će imati izvanredan doprinos ukupnom razvoju ovog energetskog kompleksa u sastavu EPS-a.

Siniša Kovačević: Protesti moraju da se oroče do 9. maja

U Kostolcu je u sredu, u 18 časova, održan drugi protest „1 od 5 miliona“. Nezadovoljni građani Kostolca, kojih je bilo stotinak, i ovog puta prošetali su centrom grada, mirno, bez incidenata. Kako je najavljeno, protest se nastavlja, sledeće srede, od 18 sati, ispred Doma kulture.

Montirane sve mašine

Projekat izgradnje novog rudarskog sistema, koji će omogućiti povećanje proizvodnje uglja na „Drmnu“ sa devet na 12 miliona tona godišnje, uključuje četiri paketa: rotorni bager, transportere, odlagač i trafostanicu „Rudnik 5“, izveštava Energija Kostolac.

Vazduh u Kostolcu u kategoriji „veoma čist“

Prema merenjima kvaliteta vazduha Zavoda za javno zdravlje iz Požarevca, vazduh u gradskoj opštini Kostolac se svrstava u veoma čist, a planiran je i remont u cilju poboljšanja infrastrukture daljinskog grejanja.

GO Kostolac izabrao medije

Gradska opština Kostolac donela je odluku o izboru ponuđača za pružanje medijskih usluga, nakon sprovedenih javnih nabavki.

Kostolac na platnu

U kostolačkom Domu omladine održana je dvodnevna likovna kolonija pod nazivom „Kostolac na platnu“.

PrvaPoslednja