Kostolac

Dogradnja i modernizacija pepelišta 2

Dogradnja i modernizacija pepelišta

Planom je predviđeno da se do 2023. godine obe kasete na pepelištu kraj Kostolca spoje nakon izmeštanja kompletne infrastrukture na objektu sa kote 67 na kotu 92.

Kostolački rudari ispunili plan 3

Kostolački rudari ispunili plan

Prema izveštajima Službe za praćenje i analizu proizvodnje ogranka “TE – KO Kostolac”, zaposleni na površinskom kopu „Drmno“, koji snabdeva ugljem kostolačke termoelektrane, u prošloj godini ispunili su proizvodna očekivanja.

Nastavak zaštite životne sredine formiranja drvoreda u Kostolcu 5

Nastavak zaštite životne sredine formiranja drvoreda u Kostolcu

Formiranje novog drvoreda u Kostolcu, poznatom po ekološkoj ugroženosti usled blizine energetskih kapaciteta, nastavljeno je sa još 200 novopristiglih sadnica. Radovi se izvode prema unapred utvrđenom rasporedu bez obzira na loše vremenske uslove te je za mesec i po dana u sedam ulica zasađena 451 sadnica.

"Pošteni naprednjaci" optužuju partijskog kolegu za zloupotrebe i korupciju 7

„Pošteni naprednjaci“ optužuju partijskog kolegu za zloupotrebe i korupciju

Elektronskom poštom dobili smo pismo od grupe naprednjaka iz Kostolca koji su se predstavili kao „pošteni članovi SNS“ gde optužuju svog člana i opštinskog funkcionera Srđana Radovanovića Rodu da, kao član optinskog Veća zloupotrebljava svoju funkciju i da je ogrzao u sukobu interesa, korupciji i razno raznim mahinacijama.

Virtuelna izložba tradicionalnih jela 8

Virtuelna izložba tradicionalnih jela

U jeku virtuelnih događaja iz oblasti kulture i umetničkog stvaralaštva, koji su, usled aktuelne epidemijske situacije, zamenili realna zbivanja i akcije, ljubitelji knjige iz Kostolca, poznati po raznovrsnim i inventivnim aktivnostima, organizovali su sasvim jedinstvenu prezentaciju.

TE-KO Kostolac sadi 17.600 brestova 9

TE-KO Kostolac sadi 17.600 brestova

U Ogranku TE-KO Kostolac, u toku su pripremni radovi za pošumljavanje većih površina zemljišta, u cilju njegove rekultivacije.

Počela jesenja sadnja stabala 12

Počela jesenja sadnja stabala

Usled blizine ugljenokopa i termoelektrana, Kostolac i okolina  spadaju među zagađenije životne sredine u Srbiji pa se ovde protiv te pošasti bore podizanjem drvoreda a upravo je počela jesenja sadnja stabala.

Termoelektrana "Kostolac B" završava pripreme za zimsku sezonu 13

Termoelektrana „Kostolac B“ završava pripreme za zimsku sezonu

Oba bloka Termoelektrane „Kostolac B“ završavaju pripreme za zimsku proizvodnju i obezbeđivanje dovoljno električne energije. Remonti su ove godine bili u znaku godišnjeg održavanja jer su prošle godine rađeni kapitalni radovi na bloku B2. Sada su oba bloka pouzdana za proizvodnju.

Najboljim učenicima u Kostolcu dodeljene nagrade 15

Najboljim učenicima u Kostolcu dodeljene nagrade

Povodom dana oslobođenja Kostolca u Drugom svetskom ratu, đacima generacije, sportistima generacije i najangažovanijim učenicima za 2019/2020. godinu osnovne škole „Jovan Cvijić“ u Kostolcu i Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ uručena su priznanja.

PrvaPoslednja