Kostolac

Obeležen Dan Gradske opštine Kostolac 5

Obeležen Dan Gradske opštine Kostolac

Povodom proslave Dana Gradske opštine Kostolac, u ovdašnjem Centru za kulturu održana je svečana sednica Skupštine i dodeljene povelje „Đorđe Vajfert“ najzaslužnijim pojedincima a priznanja su ove godine uručena Goranu Nestoroviću direktoru Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“  i Jeleni Đorđević nastavniku muzičke kulture.

Dogradnja i modernizacija pepelišta 7

Dogradnja i modernizacija pepelišta

Planom je predviđeno da se do 2023. godine obe kasete na pepelištu kraj Kostolca spoje nakon izmeštanja kompletne infrastrukture na objektu sa kote 67 na kotu 92.

Kostolački rudari ispunili plan 8

Kostolački rudari ispunili plan

Prema izveštajima Službe za praćenje i analizu proizvodnje ogranka “TE – KO Kostolac”, zaposleni na površinskom kopu „Drmno“, koji snabdeva ugljem kostolačke termoelektrane, u prošloj godini ispunili su proizvodna očekivanja.

Nastavak zaštite životne sredine formiranja drvoreda u Kostolcu 10

Nastavak zaštite životne sredine formiranja drvoreda u Kostolcu

Formiranje novog drvoreda u Kostolcu, poznatom po ekološkoj ugroženosti usled blizine energetskih kapaciteta, nastavljeno je sa još 200 novopristiglih sadnica. Radovi se izvode prema unapred utvrđenom rasporedu bez obzira na loše vremenske uslove te je za mesec i po dana u sedam ulica zasađena 451 sadnica.

"Pošteni naprednjaci" optužuju partijskog kolegu za zloupotrebe i korupciju 12

„Pošteni naprednjaci“ optužuju partijskog kolegu za zloupotrebe i korupciju

Elektronskom poštom dobili smo pismo od grupe naprednjaka iz Kostolca koji su se predstavili kao „pošteni članovi SNS“ gde optužuju svog člana i opštinskog funkcionera Srđana Radovanovića Rodu da, kao član optinskog Veća zloupotrebljava svoju funkciju i da je ogrzao u sukobu interesa, korupciji i razno raznim mahinacijama.

Virtuelna izložba tradicionalnih jela 13

Virtuelna izložba tradicionalnih jela

U jeku virtuelnih događaja iz oblasti kulture i umetničkog stvaralaštva, koji su, usled aktuelne epidemijske situacije, zamenili realna zbivanja i akcije, ljubitelji knjige iz Kostolca, poznati po raznovrsnim i inventivnim aktivnostima, organizovali su sasvim jedinstvenu prezentaciju.

TE-KO Kostolac sadi 17.600 brestova 14

TE-KO Kostolac sadi 17.600 brestova

U Ogranku TE-KO Kostolac, u toku su pripremni radovi za pošumljavanje većih površina zemljišta, u cilju njegove rekultivacije.

PrvaPoslednja