U Nikšiću će dronom snimati požare i piromane 1Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Nikšić, koji se danima bore protiv požara, od danas imaju i sopstvenu podršku iz vazduha i ubuduće će dronom snimati požare i otkrivati eventualne piromane, javlja Radio-televizija Crna Gp-ora

Poslije dve nedjelje iscrpljujuće borbe sa šumskim požarima, kao i osnovanih sumnji da je većina namerno podmetnuta, od sopstvenih sredstava kupili su dron visokih performansi za snimanje iz vazduha kojim će snimati požare, tražiti lakše šumske puteve za vozila i ljudstvo, obilaziti kritična mjesta i snimati nesavesne građane koji namerno izazivaju požare.

„Sa Upravom policije smo u komunikaciji tako da sve sumnjive situacije snimamo i direktno šaljemo njima na procesuiranje. Počinjemo sa svakodnevnim obilascima Trebjese, Uzdomira, Budoša, Tovica, Deponije, kao i svih drugih lokaliteta u našoj opštini“, kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja Nikšić Slavko Tadić.

Učiniće sve, dodao je on, što je u njihovoj moči da sa kolegama iz Uprave policije pronađu i procesuiraju sve one koji na bilo koji način uništavaju i pale šume.