Nikšić

Suđenje vladiki i sveštenicima 19. juna 1

Suđenje vladiki i sveštenicima 19. juna

Osnovni sud u Nikšiću zakazao je za 19. jun glavni pretres u slučaju episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija (Mićovića) i osam nikšićkih sveštenika protiv kojih je podignuta optužnica zbog Svetovasilijevske litije, održane 12. maja u Nikšiću.

Podgorica strepi od novih protesta 3

Podgorica strepi od novih protesta

U crkvenim izvorima u Crnoj Gori spekuliše se da vlast u Podgorici na čelu sa Milom Đukanovićem zapravo strahuje od novih protesnih litija i da su najnovija hapšenja nagoveštaj navodnog plana da Nikšić pretvori u karantin, iako u gradu dvadesetak dana nije bilo novih slučajeva zaraze virusom korona. 

Sukobi tragični za sve u Crnoj Gori 4

Sukobi tragični za sve u Crnoj Gori

Osnovni sud u Nikšiću trebalo bi da do večeras u 22 sata donese odluku da li će episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija (Mićevića) i osam sveštenika Eparhije budimljansko-nikšićke pustiti na slobodu ili će ih poslati u istražni pritvor od 30 dana.

Uhapšeni majka i brat od strica Luke Bojovića 7

Uhapšeni majka i brat od strica Luke Bojovića

Majka Luke Bojovića, Anđelka Bojović, i njegov brat od strica Matija Bojović (35) uhapšeni su u Nikšiću zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića, pišu Vijesti i navode da će oni danas biti dovedeni na saslušanje pred tužiocem u Podgorici.

Manu Chao La Ventura na Lake Festu 8

Manu Chao La Ventura na Lake Festu

Pozicioniran kao jedan od najvećih muzičkih festivala u regionu sa posebnim kulturološkim pečatom, Lake Fest je dao doprinos povećanom interesovanju inostranih gostiju za prisustvo na festivalu, ali i interesovanju za grad Nikšić i uopšte Crnu Goru. Tokom pet godina postojanja Lake Fest je ugostio Laibach, Guano Apes, Riblju čorbu, Babe, Orthodox Celts, Bjesove, Gobilne, Elemental, Dubiozu kolektiv i mnoge druge izvođače. Zato, ovogodišnji Lake Fest traje četiri dana u periodu od 11. do 14. avgusta. Lake Fest 2016 je pripremio mnoga iznenađenja i ono što je zadržao jeste želja da svake godine za redom ispuni očekivanja publike.

ĐUKANOVIĆ: U odličnim sam odnosima s Marovićem

ĐUKANOVIĆ: U odličnim sam odnosima s Marovićem

Sve strukture vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) rade nesmetano, a Glavni odbor će razmotriti situaciju nastalu posle hapšenja Svetozara Marovića i videti ko će u narednom periodu biti na čelu Političkog saveta stranke, rekao je juče predsednik DPS-a i premijer Crne Gore Milo Đukanović. Marović, koji je ranije izabran za predsednika Političkog saveta DPS, uhapšen je prošle nedelje zbog malverzacija u opštini Budva.

Bedem fest okuplja regionalnu demo elitu i velika imena

Bedem fest okuplja regionalnu demo elitu i velika imena

Jedinstveni festival pod nazivom Bedem fest, čije će se šesto izdanje održati od 3. do 6. septembra na nikšićkoj tvrđavi pod parolom MirBrateMir, pored brojnih poznatih imena ove godine okupiće i sam krem kada je reč o bendovima koji se još uvek nalaze u demo fazi.

Vrednosti antifašizma nikada nisu osporavane

Vrednosti antifašizma nikada nisu osporavane

U Crnoj Gori se nikada nisu osporavale vrednosti antifašističke ideje i ova zemlja trajno je opredeljena da ih sačuva, izjavio je juče crnogorski predsednik Filip Vujanović.

Nikšićki rudari u sve težem stanju

Nikšićki rudari u sve težem stanju

Šezdesetak rudara nikšićkih Rudnika boksita, koji 12 dana protestuju u jami Biočki stan, juče su posjetile njihove porodice. Predstavnik rudara Marko Nikolić kazao je da su rudari u sve težem stanju, jer su uslovi u kojima borave katastrofalni.

Rudare podržalo još 1.500 radnika

Rudare podržalo još 1.500 radnika

Zdravstveno stanje rudara Rudnika boksita koji sedmi dan štrajkuju u rudarskoj jami kod Nikšića je sve gore, izjavio je predstavnik rudara Ratko Batrićević.

Zdravstveno stanje štrajkača se pogoršava

Zdravstveno stanje štrajkača se pogoršava

Predstavnik rudara Rudnika boksita kod Nikšića koji šest dana protestuju u rudničkoj jami saopštio je juče novinarima da se zdravstveno stanje štrajkača pogoršava. Marko Nikolić je rekao da je 16 rudara zatražilo lekarsku pomoć, a šestorica imaju zapaljenje pluća. Oni su, prema njegovim rečima, uprkos tome najavili da će se vratiti u rudničku jamu.

Nikšićka železara otpušta 300 radnika

Nikšićka železara otpušta 300 radnika

Železara u Nikšiću namerava da otpusti 300 radnika za koje se navodi da su tehnološki višak. Kako je agenciji Beta potvrđeno u Železari, u toj kompaniji bi trebalo da ostane 1.200 zaposlenih, a otpuštanju se usprotivio fabrički sindikat koji se poziva na raniji ugovor sa većinskim vlasnikom.

PrvaPoslednja