Nikšić

Uhapšeni majka i brat od strica Luke Bojovića 3

Uhapšeni majka i brat od strica Luke Bojovića

Majka Luke Bojovića, Anđelka Bojović, i njegov brat od strica Matija Bojović (35) uhapšeni su u Nikšiću zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića, pišu Vijesti i navode da će oni danas biti dovedeni na saslušanje pred tužiocem u Podgorici.

Manu Chao La Ventura na Lake Festu 4

Manu Chao La Ventura na Lake Festu

Pozicioniran kao jedan od najvećih muzičkih festivala u regionu sa posebnim kulturološkim pečatom, Lake Fest je dao doprinos povećanom interesovanju inostranih gostiju za prisustvo na festivalu, ali i interesovanju za grad Nikšić i uopšte Crnu Goru. Tokom pet godina postojanja Lake Fest je ugostio Laibach, Guano Apes, Riblju čorbu, Babe, Orthodox Celts, Bjesove, Gobilne, Elemental, Dubiozu kolektiv i mnoge druge izvođače. Zato, ovogodišnji Lake Fest traje četiri dana u periodu od 11. do 14. avgusta. Lake Fest 2016 je pripremio mnoga iznenađenja i ono što je zadržao jeste želja da svake godine za redom ispuni očekivanja publike.

ĐUKANOVIĆ: U odličnim sam odnosima s Marovićem

ĐUKANOVIĆ: U odličnim sam odnosima s Marovićem

Sve strukture vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) rade nesmetano, a Glavni odbor će razmotriti situaciju nastalu posle hapšenja Svetozara Marovića i videti ko će u narednom periodu biti na čelu Političkog saveta stranke, rekao je juče predsednik DPS-a i premijer Crne Gore Milo Đukanović. Marović, koji je ranije izabran za predsednika Političkog saveta DPS, uhapšen je prošle nedelje zbog malverzacija u opštini Budva.

Bedem fest okuplja regionalnu demo elitu i velika imena

Bedem fest okuplja regionalnu demo elitu i velika imena

Jedinstveni festival pod nazivom Bedem fest, čije će se šesto izdanje održati od 3. do 6. septembra na nikšićkoj tvrđavi pod parolom MirBrateMir, pored brojnih poznatih imena ove godine okupiće i sam krem kada je reč o bendovima koji se još uvek nalaze u demo fazi.

Vrednosti antifašizma nikada nisu osporavane

Vrednosti antifašizma nikada nisu osporavane

U Crnoj Gori se nikada nisu osporavale vrednosti antifašističke ideje i ova zemlja trajno je opredeljena da ih sačuva, izjavio je juče crnogorski predsednik Filip Vujanović.

Nikšićki rudari u sve težem stanju

Nikšićki rudari u sve težem stanju

Šezdesetak rudara nikšićkih Rudnika boksita, koji 12 dana protestuju u jami Biočki stan, juče su posjetile njihove porodice. Predstavnik rudara Marko Nikolić kazao je da su rudari u sve težem stanju, jer su uslovi u kojima borave katastrofalni.

Rudare podržalo još 1.500 radnika

Rudare podržalo još 1.500 radnika

Zdravstveno stanje rudara Rudnika boksita koji sedmi dan štrajkuju u rudarskoj jami kod Nikšića je sve gore, izjavio je predstavnik rudara Ratko Batrićević.

Zdravstveno stanje štrajkača se pogoršava

Zdravstveno stanje štrajkača se pogoršava

Predstavnik rudara Rudnika boksita kod Nikšića koji šest dana protestuju u rudničkoj jami saopštio je juče novinarima da se zdravstveno stanje štrajkača pogoršava. Marko Nikolić je rekao da je 16 rudara zatražilo lekarsku pomoć, a šestorica imaju zapaljenje pluća. Oni su, prema njegovim rečima, uprkos tome najavili da će se vratiti u rudničku jamu.

Nikšićka železara otpušta 300 radnika

Nikšićka železara otpušta 300 radnika

Železara u Nikšiću namerava da otpusti 300 radnika za koje se navodi da su tehnološki višak. Kako je agenciji Beta potvrđeno u Železari, u toj kompaniji bi trebalo da ostane 1.200 zaposlenih, a otpuštanju se usprotivio fabrički sindikat koji se poziva na raniji ugovor sa većinskim vlasnikom.

Povređena deca prebačena u Nikšić

Povređena deca prebačena u Nikšić

Helikopterom crnogorskog MUP-a, u Nikšićje juče dovezeno šestoro povređene dece i jedan roditelj koji su bili smešteni u bolnici u Sarajevu nakon udesa autobusa iz Nikšića u mestu Žljebovi, na putu od Han Pijeska do Sokolca.

Sukob građana i predstavnika Crnogorske pravoslavne crkve

Sukob građana i predstavnika Crnogorske pravoslavne crkve

Crnogorska policija uhapsila je juče 65 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira u selima Dragovoljići i Risji Do, kada su pokušali da spreče mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila da osvešta crkvu, saopštila je Uprava policije.

Odneti kompjuteri i dokumenta

Odneti kompjuteri i dokumenta

Pripadnici Odjeljenja za posebne istrage MUP Republike Srpske pretresli su stanove Željka Maljukana na Palama i Duška Mihajlovića u naselju Jasik na Trebeviću. Maljukan i Mihajlović bivši su telohranitelji Radovana Karadžića. U akciji su oduzeti kompjuter, fotografije i dokumentacija.

PrvaPoslednja