Nikšić

Nikšić bi mogla da vode dva gradonačelnika 2

Nikšić bi mogla da vode dva gradonačelnika

Još se zna ko će biti predsednik opštine Nikšić niti ko će biti postavljen na čelo lokalnog parlamenta, budući da dogovor tri koalicije („Za budućnost Nikšića“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“) još nije postignut i da su, kako se navodi, i dalje „sve opcije na stolu“.

Počeli razgovori o formiranju vlasti u Nikšiću 3

Počeli razgovori o formiranju vlasti u Nikšiću

Nosioci lista „Za budućnost Nikšića“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, Marko Kovačević, Momo Koprivica i Tatjana Đurišić Bečanović, počeli su večeras razgovore o formiranju vlasti u Nikšiću.

Očekuju pad Đukanovića i njegovog "blizanca" 4

Očekuju pad Đukanovića i njegovog „blizanca“

Rezultati lokalnih izbora u Nikšiću predstavljaju dobru vest i za Srbiju, jer se nastavlja trend pada političkih opcija koje podržava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, smatraju predstavnici dela srpske opozicije.

SNS odmogao Demokratskom frontu 5

SNS odmogao Demokratskom frontu

Nedeljni lokalni izbori u Nikšiću, koji su tokom predizborne kampanje izašli iz okvira lokalnog i prešli u regionalnu temu potvrdili su, ocenjuje se u podgoričkim medijima, neke trendove sa avgustovskih parlamentarnih izbora – visoka izlaznost (više od 80 odsto) i pobeda Demokratske partije socijalista (DPS) predsednika Crne Gore Mila Đukanovića koja je stožer liste „Evropski tim za Nikšić“, – ali nedovoljna za formiranje vlasti.

DPS u Nikšiću zadržala rejting, preraspodela prosrpskog biračkog tela 6

DPS u Nikšiću zadržala rejting, preraspodela prosrpskog biračkog tela

Na lokalnim izborima u Nikšiću koalicije oko Demokrata i Demokratskog fronta (DF) imaju većinu za formiranje nove lokalne vlasti u tom gradu dok je koalicija oko Demokratske partije socijalista (DPS) uspela da zadrži rezultat koji je osvojila na parlamentarnim.

Izbori u Nikšiću: I Demokratski front i DPS proglasili pobedu 7

Izbori u Nikšiću: I Demokratski front i DPS proglasili pobedu

Na osnovu 100 odsto obrađenog biračkog tela, CeMI je objavio da je Evropski tim za Nikšić osvojio 18 mandata na lokalnim izborima u Nikšiću. Koalicija Za budućnost Nikšića, na istoj osnovi, ima 11, Mir je naša nacija deset, a Crno na bijelo jedan mandat.

Vučićeve oči uprte u Nikšić 8

Vučićeve oči uprte u Nikšić

Gotova je kampanja pred nedeljne lokalne izbore u Nikšiću na kojima pravo glasa ima gotovo 60.000 građana.

Incident u Nikšiću uoči lokalnih izbora 11

Incident u Nikšiću uoči lokalnih izbora

U Nikšiću je danas došlo do incidenta između građana koji su protestovali vozeći se u autokoloni a koje je organizovao Patriotsko komitski savez i meštana jednog prigradskog naselja.

Važno sticanje poena pred izbore u Nikšiću 13

Važno sticanje poena pred izbore u Nikšiću

Dok vlasti u Srbiji predstavljaju donaciju vakcina Crnoj Gori prvenstveno kao humanitarni gest, deo javnosti smatra da je ovo pre svega politički čin kojim se jača meki uticaj Srbije i otvara prostor za manipulaciju, ali ima i onih koji tvrde da je to korak koji vodi ka normalizaciji odnosa dve zemlje.

Predizborna kampanja u Nikšiću u senci kontroverzi: Cena glasa od 100 do 600 evra 14

Predizborna kampanja u Nikšiću u senci kontroverzi: Cena glasa od 100 do 600 evra

Protivzakonito, protivustavno i nasilničko miješanje stranih država u predizbornu kampanju u Nikšiću svakim danom sve više poprima vid agresije, kojem su neminovno izloženi i svi slobodnomisleći, građanski orijentisani i demokratski opredijeljeni stanovnici ovog grada – kaže u razgovoru za Danas Ana Pejović, aktivistkinja za ljudska prava i slobode opisujući predizbornu atmosferu u svom gradu.

PrvaPoslednja